Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Spanyolországba vagy Törökorsz...

Spanyolországba vagy Törökországba éri meg jobban kiköltözni?

Figyelt kérdés
2014. aug. 24. 11:12
 1/10 A kérdező kommentje:
Ez a két ország jöhet számításba, szerintettek melyik a jobb?
2014. aug. 24. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyik rosszabb, mint a másik.

Törökország nem EU-tag, ráadásul elég bizonytalan politikai helyzet van, munkavállalási engedély, tartózkodási engedély kell, mindez nem éri meg, hisz magyar vagy annál alacsonyabb bérek vannak Törökországban.

Spanyolországban pedig kiváló spanyol nyelvtudás, hiányszakmás diploma, több évnyi tapasztalattal is nehéz munkát találni, lévén 26%-os a munkanélküliség. Sikerült 2 olyan országot kinézned, amiben még a magyarországinál is rosszabb a helyzet.

2014. aug. 24. 11:24
 3/10 anonim ***** válasza:

Melyiknek a nyelvet beszeled, mi a szakmad? Ide Spanyolorszagba ugy erdemes, ha beszelsz spanyolul es van valami eladhato jo szakmad, anelkul eleg rizikos.

Ha ceges kikuldetes,akkor amelyik jobban tetszik.

2014. aug. 24. 11:28
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

Ha két országot kellene megnevezni ahol tudnék élni, épp az általad megjelölt két ország lenne az első helyeken. Alapvetően azért, mert mindkettő nagyon is élhető hely. Hatalmas kultúrával, normális infrastruktúrával és élettel teli városokkal. Igen, úgy Spanyolországra igaz ez, mint Törökország belsőbb részeire is.

Bár ha tényleg indulni kellene, Spanyolország lenne az a hely. Ők tudnak élni. Jó a klímájuk, és kellőképpen ötvözik azt a fajta mediterrán lustaságot a fejlett civilizációval, amire a hidegebb klímájú országok képtelenek.

2014. aug. 24. 11:41
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. aug. 24. 11:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is a 4-s válaszolóval értek egyet. Nekem is ez a két ország meg még Portugália jöhetne számításba.
2014. aug. 24. 11:49
 7/10 anonim ***** válasza:

2: 3-as vagyok, ezt pontosítanám:

"Spanyolországban pedig kiváló spanyol nyelvtudás, hiányszakmás diploma, több évnyi tapasztalattal is nehéz munkát találni, "

Jó nyelvtudással, jó szakmával (nem kell diploma) és tapasztalattal lehet állást találni.

2014. aug. 24. 11:56
 8/10 A kérdező kommentje:

6-os: Én inkább Spanyolországot ajánlom mindenképp Portugália helyett ha mégis külföldön szeretnél élni. Én voltam mindkét helyen, és Spanyolország mindenképp jobb, több szempontból is.

Ugye azt mondják, hogy munkanélküliség van, úgy mennék ki hogy egyenlőre van annyi félretett pénzem hogy fent tudjam tartani magam, addig albéletben lennék, még nem találnék munkát.

2014. aug. 24. 12:25
 9/10 anonim ***** válasza:
biztos munka nélkül eszedbe se jusson kimenni
2014. aug. 24. 12:30
 10/10 anonim ***** válasza:
milyen nyelvet, nyelveket beszélsz?
2014. aug. 24. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!