Ha megyünk Spanyolországba, érdemes előre autót bérelni interneten vagy ráér ott?
Árban nem drága, de nem is tudod, hogy mit foglalsz és kinél... A helyszínen látod a járművet és csereberélni meg alkudni is tudsz.
Nehogy egy helybeli "firkás" külcsönzőnél bérelj, hanem egy elismert és nemzetközileg becsült cégnél, minr a Hertz vagy Avis. Árban szinte ugyanaz, de garantáltan nem ver át - ami egy helybelinél várható. Több perről tudok (spanyol és görög autókölcsönzőkkel) aki a külföldit próbálják megnyúzni egy állítólagos visszapillantó-tükör horpadása miatt. Ezek a távozásod után egy helybeli ügyvéd segítségével (van ilyen zúgügyvéd aki ebből él) összeállítanak egy feljelentést helyi nyelven, két tanuval. Te akkor értesülsz itthon az ügyről, amikor már el is felejtetted a nyaralást. De akkorra már gördül a malomkerék... Nehéz kimosakodni az ilyesmiből.
No, én tavaly voltam. Előre foglaltam, levontak 51,3 eurót (közel 15 ezer HUF), a maradékot a helyszínen kellett rendezni. Nem volt egyszerű...
Bővebben leírtam itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!