Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hova érdemes manapság kiköltöz...

Hova érdemes manapság kiköltözni külföldre az Eu-n belül?

Figyelt kérdés

Még fiatal vagyok, de játszadozom a gondolattal hogy külföldön éljek tovább a közeljövőben.

Olyan országot keresek, ahol:

-tiszta a levegő, környezet

-sok a látványosság, szép természet

-jó az időjárás, nyáron meleg van stb. (nem úgy mint pl. Angliában)

-Nem olyan magasak az árak (mint pl. Norvégiában)

Köszönöm!

2014. aug. 16. 19:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Hmm... Értem köszönöm, bár a problémám az Ausztriával hogy ugyan tudok németül, de utálom azt a nyelvet.
2014. aug. 16. 22:24
 12/22 anonim ***** válasza:

Szerintem szamtalan lehetoseged van

-tiszta a levegő, környezet: a tiszta levego nagyvarostol tavolabb tisztabb, hegyekben tisztabb, gyaraktol eromuvektol tavolabb tisztabb, szoval ez inkabb annak a fuggvenye, hogy merre laksz adott orszagon belul; kornyezet tisztasaga emberfuggo, nyugatabbra jobb esellyel tisztabb.

-sok a látványosság, szép természet: Magyarorszagot leszamitva gyakorlatilag barmelyik EU-s orszagnal ezt kipipalhatod

-jó az időjárás, nyáron meleg van stb. (nem úgy mint pl. Angliában): delebbi orszagokban ezt kipipalhatod

-Nem olyan magasak az árak (mint pl. Norvégiában): az arak inkabb a fizetes fuggvenye. Norvegiaban sem magasak az arak, ha megfelelo hozza a beveteled.

2014. aug. 16. 22:33
 13/22 anonim ***** válasza:
Nekem is pont ez volt a bajom kedves kerdezo, en is utalom a nemetet, es bar szivesen elnek Ausztriaban mert kozel lenne a csaladom, nem tudnek ideköltözni mert egyszeruen nem szeretem ezt a nyelvet. En Franciaorszagban talaltam meg az uj hazamat.
2014. aug. 16. 22:42
 14/22 A kérdező kommentje:

Értem, gratulálok utolsó Neked!

Franciaország jó hely, de én inkább valami kisebb lakosságú országot keresek.

2014. aug. 16. 23:03
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha Franciaorszag bejon, de tul nagy akkor beng meg is van a nyero hely szamodra:Belgium.
2014. aug. 17. 08:16
 16/22 anonim ***** válasza:

Ázsia igen is élhető bizonyos szakmákkal. Amikről tudok az a Tanár és a Szakács. Nem kell égbemenő fizetés, hisz például Thaiföldön 80-100ezerért medencés apartmant bérelsz 5percre a tengerpartról.

A búvároktató is jó szakma Dél-Kelet Ázsiában. Van jó prá búvár-bázis ahol el lehet helyezkedni.

A többi szakmát viszont általában a Thai emberek töltik be.

Nem is hallottam még ottani magyarról aki nem ez a 3 közül dolgozna vagy ne lenne profi pókeres.

Portugáliát nem ajánlom. Van ott egy Portugál ismerősöm és kb magyarországgal egy színvonal. Este 8-tól hajnali egyig és reggel 8-tól délután 3-ig dolgozott. Napi 12 ilyen el....... munkabeosztás mellett felszolgálóként. Épp,hogy megél. Azt kihagytam,hogy van egy diplomája ehhez a jó munkához.

Ő ott született, te még vele szembe is hátrányba lennél.

2014. aug. 17. 08:43
 17/22 anonim ***** válasza:

4,10. Meséld el melyik Ázsiai országban voltál eddig? Én bejártam az össze dél kelet ázsiai országot és nem turistaúton idegenvezetővel 5 napig.

Nem véletlen hogy az öreg nyugdíjasok oda mennek életük hátra lévő részére.

Laosz: Vientiane szebb és tisztább mint Budapest.

Lehet hogy neked és a kérdezőnek nem jön be és ezzel nincs is baj de ne állíts olyat amit nem tapasztaltál meg. Ázsia

a legjobb kontinens és főleg dél kelet Ázsia.

2014. aug. 17. 13:28
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszi, Belgium jól hangzik.

Ázsia továbbra sem szimpatikus sajnos.

Nekem ami nagyon tetszene és teljesen megfelelne az igényeimnek az Új-Zéland vagy Ausztrália.

Csak oda elég nehéz letelepedni ha jól tudom, és ahogy számoltam a pontszámokat sem érném el...

Angliában is szívesen élnék, csak ott meg szar az idő...

2014. aug. 17. 13:38
 19/22 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es, kerlek ne Europa egyik legkoszosabb varosahoz hasonlitgass.

Ertem, hogy te DK-Azsia megszallottja vagy, de az attol meg a turistaparadicsomokon kivul egyatalan nem erdemes elutazni, plane ottlakni.

Hogyha a kriteriumokat nezzuk, akkor DK Azsia tobb szempontbol nem felel meg.

-tiszta a levegő, környezet: ja az esöerdö közepen tenyleg, de a nagyobb varosokban, ahol egy kulfoldi tud magaval valamit kezdeni, ott nem.

-sok a látványosság, szép természet Ez igaz.

-jó az időjárás, nyáron meleg van stb. (nem úgy mint pl. Angliában) Az igaz, hogy meleg van, de talan tulsagosan is. Es akkor nem beszeltunk a monszunrol, meg a tajfunokrol.

-Nem olyan magasak az árak (mint pl. Norvégiában) Ez is igaz lehet, bar a hotelokra ez nem igaz.

Ja es voltam DK-Azsiaban, Phuket-Bangkok volt az elsö, az nagyon tetszett, masodszorra Kambodzsaba mentem, hat arrol semmi jot nem tudok mondani, leszamitva Angkor Wat-ot, az tenyleg csodalatos.

2014. aug. 17. 16:00
 20/22 anonim ***** válasza:
19. Nem akarlak győzködni pláne nem meggyőzni. De nagyon rosszul ítéled meg Ázsiát ha csupán Phuketen és Siem Reap-ben voltál. Egyébként gondoltam hogy nem voltál az igazi Ázsiában. Phuket egy turista gettó tele undorító orosz turistákkal, semmi köze Ázsiához, Siem Reap pedig Angkor kiszolgáló városa. Bangkok pedig szerintem szuper hely bár a kérdező kritériumainak csak 50 százalékban felel meg, a jó idő és olcsóság azért látnivaló is van.
2014. aug. 17. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!