Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik országokban a legolcsób...

Melyik országokban a legolcsóbb az élet? Hol jönne ki az ember legolcsóbban 1hónapra?

Figyelt kérdés

Nem luxusra gondolok. Nagyon alap dolgokra.

Szállás,áram, internet, víz, étkezés, tisztálkodás, ruházkodás.

2014. aug. 1. 16:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Magyarország egy élhetetlen hely és sokkal veszélyesebb mint Thaiföld. Én ott még nem hallottam hogy valakit jármű elé löktek volna. Egyébként nagyon jó alternatíva Chiang Mai. Én oda mennék, kellemes idő, kellemes város, szép környezet.
2014. aug. 2. 11:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Ja és hogy BP olcsóbb mint BKK? Bangkokba kb 300 forintért olyan crispy porkot eszek hogy megnyalom a tíz ujjam utánna és ez nem utcai kajálda. Budapesten ezért nagyon egy pohár vizet sem kapni. Fillérekért beutazom Bangkokot, mennyi is egy vonaljegy BP-n? Pár száz forintért taxizok, BP-n ezrek alatt nem úszom meg. Bangkokba 25-30 USD-ért már szuper szállodát kapsz, jó helyen. Ugyanennyi pénzért BP-n valahol kint egy kis lyukat valamilyen panzióban. A gyümölcs Bangkokban filléres tétel és rendkívül finom, Budapesten megfizettetetlen és szar ízű. El lehet dönteni melyik olcsóbb és akkor még nem beszéltem a jó időről a város szuper hangulatáról stb.
2014. aug. 2. 11:12
 13/18 A kérdező kommentje:

A többi város árba olcsóbb nem? Most nem Pattayara gondolok?

A 20-25 usd gondolom napi, tehát 600-750$ a szállás + mondjuk napi 5$ kaja ami havi 150$. A kaaj oké, de a szállás drága. Nem kell nekem luxus. Elég egy közepes méretű szoba + egy fürdőszoba. Ezen felül wifi kapcsolat és kész. Ha már thaiföld akkor egy tengerparti város lenne az üdülővárosokon kívül(azok elég drágák gondolom).

2014. aug. 2. 11:46
 14/18 anonim ***** válasza:

A többi város olcsóbb. Hosszú távra egyébként bérelnek lakást/házat az sokkal olcsóbb mint a hotel. Próbáld meg google-ban keresni pl flat rent thailand vagy valami hasonló. Nézd meg a szigeteket szerintem azok sem túl drágák. pl Ko samui, Ko phangan, Ko phi phi stb.

Ha kitudsz költözni Thaiföldre biztosan nem fogsz rosszul járni, nem az az idegbeteg nép mint a magyar.

2014. aug. 2. 11:51
 15/18 A kérdező kommentje:

Hónapok óta fix összeg felett van a bevételem szóval ezzel nincs gond. Még jön egy kis tőke és januárba költözök valahova, eddig Thaiföld néz ki a legjobban. Ráadásul legalább egy tucat magyar pókeres van kint. Sokkal könyebb úgy játszani, ha a nap többi részében teljesen nyugodt tudsz lenni. Magyarországon ez nem játszik, mert télen avyg bentvagy vagy kint és megfagysz. Nyáron napi 3-4ezer is elmegy strandolásra+ az utazás vagy megsülsz. Ezzel szemben ott fűtésre nincs gond és gondolom ingyen is lehet a vízben tartózkodni. Nem vagy a házba zárva. Ilyen ételárak meleltt bevásárolni és főzni se kell kb. Simán tűrhető napi 3 étkezés az utcán. Igazából napi 5óra játékon és 1óra tanuláson kívül azt csinálnék amit akarnék.

Vízumról mit tudsz? Én úgy hallottam,hogy csak 3hónapig lehet ott tartózkodni és ki be lépéssel se lehet 1évben x hónapnál többet ott tölteni. De ezt ellenőrzik random vagy nem nagyon érdekli őket,ha nem kerülsz kapcsolatba a törvény őreivel?

2014. aug. 2. 12:00
 16/18 anonim ***** válasza:
A vízum a keményebb dolog. Eddig úgy volt hogy csinálhattál visa run-t, pl délen átmenni Malaysia-ba majd vissza. Így kaptak megint 30 napot vagyis pontosabban szárazföldön 15 napot légi úton 30 napot. Vagyis ezt értsd úgy, hogy mivel magyaroknak nem kell vízum, így ennyi vízum mentes napot kaptál minden belépéssel. Na ez most megszűnt, pont ez miatt. A Budapesten kapható vízum 60 napos. Hogy mennyire nézik nem tudom de mindenesetre nyugodtabb az ember ha a papírok rendben vannak. Elég ha csak egyszer futsz bele egy ellenőrzésbe.
2014. aug. 2. 12:40
 17/18 A kérdező kommentje:
Találtam 1 oldalt ott azt írja,hogy 60+30 napos, de viszont 180 nap alatt maximum 90napot lehet thaiföldön tölteni. Tehát az ottani élet semmiképp sem megoldható :/
2014. aug. 2. 13:05
 18/18 anonim ***** válasza:

thaiföld olcsó, havi 100ból elvagy teljesen

ha ennél olcsóbb hely kell akkor afganisztán, irak, türkmenisztán esetleg irán

2014. aug. 2. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!