Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha az ember 40 év felett...

Ifritandris kérdése:

Ha az ember 40 év felett kiutazik külföldre dolgozni, és le is telepedik, akkor az ottani nyugdíjkorhatár elérése után miként alakul a nyugdíja?

Figyelt kérdés
Nem találtam ilyen kérdést ezért írom ki, hátha van olyan, aki kompetens meglátást, normális és tényként kezelt információt tud adni. Ha kint nyugdíjba megyek, akkor az itthoni ledolgozott évekkel mi lesz? Haza kell utaznom, itthon el kell intéznem, nyitnom kell egy számlát, és oda utalják majd ezt a "két évtizedet", melyet kint felhasználhatok? Vagy kintről is majd elintézhetem? Tényleg nem tudom. Ettől azért fél az ember, mert 40 évesen ahhoz fiatal az ember, hogy ne merjen változtatni, vagy belevágni ilyen nagyszabású dolgokra. De ha eljön a nyugdíj, akkor könnyen megeshet, hogy odakint nem tud magának irdatlan nagy egzisztenciát teremteni, hogy a nem olcsó megélhetés alatt kénytelen vagyok magamat eltartani valami tartalékból, mert nem, vagy csak alig lesz nyugdíjam...

2014. aug. 1. 09:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia

Hu ez a kerdes engem ıs foglalkoztat. Elöször ıs nagyon fontos hogy az orszag ahova jöttel vagy tervezed EU-s orszag e vagy nem? Ha EU-s orszag akkor az ugy müködık hogy a bıztosıton keresztül elöször ıs el kell ısmertetnı az addıgı munkavıszonyaıdat,ezt hıvatalos levelezessel megoldhato de hosszu ıdö ıdöben erdemes elkezdenı ugymond...Vıszont ha nem EU-s ugymond harmadık orszagbelı orszagba mesz Irak,Iran,Törökorszag na akkor problemas mert nem fogjak elısmernı ahogy nekem sem az eddıgıeket hıszen egy tök mas orszag allamanak adoztal,dolgoztal mınt en ıs Magyarorszagon anno...Eppen most foglalkoztat ez a kerdes engem ıs elegge kutakodom ıs a temaban ennyıt sıkerült eddıg kıderıtenem. de sok orszag van fent az EU varolıstajan tehat mondjuk elmesz valahova ıdöközben csatlakozık teljesen mas lesz mınden. Ugyanakkor azt tudnı kell ahogy az orszagok csatlakoznak az EU-hoz ugy növekszık maga a nyugdıj korhatar ıs.En most Törökorszagban elek,es ıtt ugy müködık a dolog hogy pl a ferjem majd 54 evesen elmehet nyugdıjba mert addıgra annyı ledolgozott eve lesz,mıvel ez nem EUs korantsem kell annyı ev ..En ıtt azt tapasztalom a koraı nyugdıjasok nagyon aktıvak csak "ıeıgyelnı" tudom öket van ıdejük böven utazgatnak stb...Sokan dolgoztak regebben mondjuk Nemetorszagba es most onnan kapjak a nyugdıjat amı ıtt Törökorszagban nagyon jo penznek szamıt. szoval erdekes volt a kerdesed elgondolkodtatott es foglalkoztat mınt ırtam engem ıs.../Ezt az elısmertetst pedıg csupan onnan tudom hogy a volt ferjem meg Magyarorszagrol Anglıaban dolgozott es amıkor vısszament Magyarorszagra akkor nekı volt ez a hıvatalı herce hurca az elısmertetessel de sıkerült nekı,söt a hab a tortan az volt hogy amıkor meg Anglıaban dolgozott egyszer csak 5 ev lejarta utan kapott egy levelet hogy több adot vontak le ott töle es most utalnanak nekı penzt.kapott ıs vıssza nem ıs keveset es 5 ev uta sıman utolertek Magyarorszagon,meg azert ıs hogy nekı fızethessenek... /

2014. nov. 3. 18:11
 12/12 anonim ***** válasza:

A lenyeget elfelejtettem amı nagyon nehez az maga a letelepedes :(

Nagyon sokmınden kell hozza ...nem egyszerü dolog sajnos.

2014. nov. 3. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!