Bulgariaba szeretnek utazni, de hiret hallotam a Hepatita A virusnak, ami most jelen van ebben a zonaban. Mit tudsz rola? Mennyire sulyos? Es mennyi a valoszinusege, hogy augusztus kozepeig elmulik a jarvany?
:-D Na akkor most ülj le, és még kapaszkodj is meg: MINDEGYIK védőoltás így működik.
És nem akarlak sokkolni, de a Föld meg mozog. Ok, tudom, sok ez így egy napra...
A hepatitis A-ban inaktív vírusok vannak, de ettől azért nem kell megijedni, a legtöbb védőoltás így működik. Én nem akarlak rábeszélni, de csak egy kis szúrás az egész, utána esetleg 2 napig fáj a kezed, de ennyi. Én is beoltattam magam (plusz még hastífusz ellen is), mikor olyan helyre utaztam, ahol akár el is kaphattam volna. És inkább az oltást vállaltam, mint egy májgyulladást.
(utána néztem, nem egy életre ad védettséget, hanem 20 évre, de mind1, az a lényeg, hogy sokáig)
Amúgy most rákerestem és Bulgáriába utazás esetén is ajánlják a hepatitis-A és a hastífusz elleni oltást. Nem kötelező, de ajánlják. Keress a lakóhelyeden oltópontot, ott biztos tudnak ezzel kapcsolatban segíteni.
"Amúgy most rákerestem és Bulgáriába utazás esetén is ajánlják a hepatitis-A és a hastífusz elleni oltást"
Menjen a franc ezek után Bulgáriába!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!