Mit csináljak, ha megkapom az angol SIM kártyámat és megérkezem Londonban? Csak kapcsoljam be a telefonom és már angol telefonszámom van? +44. stb?
Angol sim kártya csak akkor működik, ha kártyafüggetlen telefonod van. Amint betetted, már él a szám.
N.I number meg az angol TB megfelelője.
A lakóhelyedhez tartozó jobcentreben kérsz időpontot N.I numberhez. AMint kapsz bemész az interjúra, és majd ott elmondják a továbbiakat.
A fizetésedet bankszámlára küldik. Ehhez meg értelemszerűen valamelyik bankba mész, és nyitsz egy számlát.
SIM kártyát sok helyen adnak ingyen is, de minden harmadik uzletben árulnak £1-ért. Multkor 6 helyrol gyujtottunk be SIM kártyákat, ingyen volt, és még fel is volt toltve £5-al. Egyébként mikor legutóbb jottem vissza, akkor a reptéren egy csaj promócióként adott minden érkezonek ingyen egyet. Ha kártyafuggetlen telód van, akkor berakod a SIM kártyát és onnantól az a szám él. Ha nem kártyafuggetlen, akkor eloszor szerezz egy itten telót. Ez toled fugg. Idekint a +44-et nem kell elé beutni, elég a "0" de a papírra rá lesz írva amiben a SIM kártya lesz.
Az NI szám az kell mindenkinek. Ezzel benne leszel a rendszerben. Ehhez eloszor fel kell hívni az irodát és idopontot kell kérni. Majd az idopontra elmész, ott egy interjúnak mondott nagyon alap beszélgetés lesz (én szinte 0 angollal jottem ki és így is meglett). Majd kikuldik levélben a számodat. Ezután lehet bankszámlát nyitni. Bankszámlát nem nyitnak NI nélkul, tehát számolni kell azzal, hogy nem lesz egybol meg. Férjem mikor kijott, akkor 5 hónapig nem is akarták neki megnyitni. Nekem egy ismerosom tudott adni munkaszerzodést, persze munka nem volt, csak a bank miatt, de így legalább nyitottak. Amíg nincs bankszámlád, addig a munkahelyeden jelezni kell, és ott majd kiugyeskedik, hogy adják oda a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!