Milyen árak vannak Finnországban?
Egy hétre megyek Finnországba és érdekelne mi mennyibe kerül. (és hol érdemes vásárolni)
Pl.: ásványvíz, üdítő, kenyér, sör, bor, (tömények), húsok, cigi, fogkrém, tusfürdő, borotva...
Én tavaly voltam nyaralni ott (de idén is megyek), amire emlékszek pár árra.
ásványvíz: Nincs nagy ásványvíz kínálat, mert ott olyan jó minőségű a csapvíz h azt isznak. De a másfél literes víz az üdítőkkel hasonló áron van, kb. 1,5 euró, amiből 30 centtért visszaváltható a palack.
kenyér: A mi árainkra átszámítva 2000 Ft/kg-nál kezdődnek a kenyér árak. Nagyon finom (de tényleg!) és sokféle rozskenyeret árulnak, előre csomagolva, szeletelve, ne hagyd ki.
Vagy kenyér helyett kipróbálhatod a rizspirogot, ezt minden boltban árulják, egy zacskó olyan 1,5 euró és van benne 9 db, sok finn ilyet eszik kenyér helyett és ugyanúgy tesznek rá ízlés szerint vmilyen feltétet, mint nálunk a kenyérszeletre.
A dobozos sör 1,1 eurónál kezdődik (doboza 15 centért beváltható).
Tömény italt csak italboltban lehet venni, cigarettát szintén csak 18 éven felüliek vásárolhatnak. Konkrét pia árra már nem emlékszem, de valami 70% feletti adó van náluk az alkoholos italokon, nem olcsó.
Náluk nagyon kedvelt még a salmiakki, az ilyen medvecukros ízesítésű ételek-italok neve, alkoholos italban is van, szerintem próbáld ki nem lehet rossz. :)
Fogkrém: úgy emlékszem már 1 euróért lehet venni.
Tejtermékek: Ez az egyetlen ami hasonló áron van mint nálunk.
Az egyik üzletláncukat S-Marketnek hívják, ennek a boltnak az előnye, h a közelgő lejárati dátumú kajákra tesznek egy kis rikító narancssárga matricát, ráírva -30%, és így a kiírt árból még ennyi % lejön, ez akkor jó, ha nem akarsz nagyon sokat költeni, mert amúgy összességében ott minden elég drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!