Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogy tudnám a BKV büntetés...

Hogy tudnám a BKV büntetés árát csökkenteni? (Sztori lennt)

Figyelt kérdés
A minap (márc. 27) adtak egy csekket, mivel metróból felfele menet megfogtak. Ismerősöm bérlete volt nálam az ő számával, diákom meg nincs, mert a T.O. (tanulmányi osztály) beszedte érvényesítés miatt és még azóta nem kaptam vissza. Elkérték a személyim (balga mód odaadtam, pedig nem is lettem volna köteles), és aláírtam a jegyzőkönyvüket. Ha jól láttam rajta volt a nevem, a bérleten lévő diák szám és a bérletszám. Tudom, ássatok el, mert "csaló, lopó, hazudó kis ... (nem folytatom), de hátha van valakinek ez ügyben tapasztalata ás tudna nekem segíteni.

2014. márc. 27. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha hirtelen elő tudod keríteni a diákod, és hozzá egy érvényes, hamarabb vásárolt bérletet, akkor elég bemutatni.

De mivel erre szinte semmi esély nincs, tehát: sehogy.

2014. márc. 27. 18:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod! Viszont az rizikós nem, mivel a bérlet számát is felírták. Vagy azt ilyenkor nem szokták nézni?
2014. márc. 27. 18:54
 3/8 anonim ***** válasza:

A neten hó végén árulnak kitöltetlen bérletet. Az eladónak azért jó, mert visszakap valamennyit a leutazott bérlet árából, neked meg ismert okból.

Bemész és úgy nyilatkozol, hogy orrhon maradt a bérlet blabla, de most megtaláltad.

2014. márc. 27. 21:12
 4/8 A kérdező kommentje:
De sajnos még akkor is a bérletnek a száma rajta van (nem a diákigazolvány számról beszélek, hanem az oldalt lévő nyomtatottról a QR kód mellett) :/
2014. márc. 27. 22:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Összekeverted a bérleted egy másikkal véletlenül, de van érvényes bérleted.

Csak éppen sietned kéne... :)

2014. márc. 28. 06:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségeteket! Van már érvényes bérletem, amit még előbb vásároltak, számom rajta van. És ezt mennyire büntetik, ha más bérletével fogtak meg? Csak 1000ft kezelési költség?
2014. márc. 28. 07:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy kell valamennyit fizetni, de utólagos bemutatás után jóval kevesebbet, mint amennyi a teljes büntetés lett volna.

Elmondod, hogy otthon felejtetted a bérletedet, diákigazolvánnyal együtt, így elkérted egy ismerősödét, hátha megúszod. Nem úsztad meg, ennyi.

Innentől kezdve próbálhatják bizonyítani, hogy hazudsz-e, de nem fognak ezzel foglalkozni.

2014. márc. 28. 09:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Tényleg köszönöm a segítségeteket és az értelmes válaszokat!
2014. márc. 28. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!