Kaliforniában milyen az élet? Hogy érzed/ érezted magad kint?
Nagyon lazák az emberek, sok fajta egyéniséggel találkozhattok, nem ilyen befásult szürke alakok vannak mint itt. Napsütés, Venice Beach-et ne hagyd ki, és ott tépjél be.
Munka terén nincs tapasztalt, vakáció terén.
Gondolom a filmekben latottak miatt vagysz Kaliforniaba.
Valoban a legtobb ott jatszodik es a legtobb nagyon vonzonak allitja be az eletstilust a kivulallonak. Viszont tudnod kell hogy a jobb helyek rendkivul dragak. Sajnos tele van mexikoiakkal, sok gond van a bunozo bandakkal - viszont gyonyoru helyeket is lehet talalni, valtozatos a domborzat, hegyek, volgyek, siksag, tavak, ocean, sivatag amit akarsz. Munkat csak akkor fogsz legalisan kapni ha van hozza vizumod, zold kartyad vagy allampolgar vagy. A lakasok, hazak nagyon dragak a felkapott helyeken, olcsobbak eldugottabb varosokban, falvakban. Az eghajlata kellemesebb a legtobb amerikai allametol, viszont az ott eloknek meg kell szokni a foldrenges gondolatat.
Az előző válaszból talán kiderül de ha nem akkor hangsúlyozom: illegális munkát a mexikóiak fogják kapni, nekik megvan a kapcsolatrendszerük hozzá, neked nincs.
Kalifornia óriási hely, nem lehet egyformán beszélni róla. 2008-ban 52.24-47.76 arányban voksoltak az egyneműek házasságának legalitásáról -- ez talán mutatja hogy nem vadul konzervatív (mint például Kansas, Arizona) vagy liberális államról van szó (mint például Washington) hanem egy keverékről. Teljesen más (úgy értsd mintha két különböző kontinensen lenne) mondjuk Berkeley és Temecula.
Aligha hiszem hogy egy ilyen kérdésre elhangzó pár válaszból kéne döntened hogy hol akarsz élni, tessék nagyon sokat olvasni, utazni, nézelődni, aztán lehet dönteni...
Nem jartam minden allamban, sot, szinte alig jartam nehanyban, de eddig California viszi a primet.
Talan azert vagyok elfogult, mert 10 eve itt elek es ahogy egyre jobban megismerem, egyre jobban szeretem.
A termeszeti adottsagai paratlanok, nincs meg egy allam, ahol ennyi mindent megtalalsz es ahol egesz evben olyan az ido, hogy ezeket a dolgokat elvezni is tudd.
Jartam Alaskaban is, lelegzetelallito hely, szamomra szebb mint Cali, de az evben mindossze kb. 3-4 honap van, amikor elvezheto, utana lemegy a nap es sotet van es hideg es en azt egyaltalan nem szeretem...
Masok tapasztalatai felkelthetik az erdeklodesedet dolgok irant, de igazabol csak akkor fogod tudni meghozni a dontest, ha sajat magad tapasztalod. Ha erzed sajat borodon milyen a decemberi los angelesi "hideg", ha az orrodat megcsapja az ocean jellegzetes szaga, a rengeteg mosolygo ember, a segitokesz vadidegenek. Itt a rendorok radmosolyognak. Probaltal Magyarorszagon rendorre mosolyogni? Ugye.... ;)
Jonnek a kommentek, hogy nincs kolbaszbol a kerites, hogy lelonek az utcan, stb.
Teny, hogy van ilyen is, de amikor ezek a dolgok nem veled tortennek, akkor konnyen feledesbe merulnek. Egy ismerosom sincs (pedig van egy par) akit tenylegesen lelottek, vagy megtamadtak, vagy aki az utcan el, mert nincs munkaja.
A multkor az utcank vegeben lelottek valakit (banda haboru), a szomszed hotel emeleterol egy diak kiugrott, ja es a legutobbi foldrenges olyan durvan razta az agyat, hogy azt hittem kiesek belole, de ezek a negativ dolgok hamar elmulnak es feledesbe merulnek es az emberek itt inkabb a pozitiv dolgokra fokuszalnak es nem allandoan panaszkodnak. Ettol (is) ezert ilyen jo ez a hely!
Nagyon szépen köszönöm nektek, szeretek több oldalról hallani véleményt. Egyébként elég nyitott vagyok új helyekre, és imádok felfedezni, de ez azért elég nagy változás lenne:)
Utolsó előtti kommentelő: írhatok esetleg priviben még?(:
Amint lathatod a valaszainkon, meglepoen egyetertettunk a legtobb dologban, remeljuk hasznat tudod venni.
En mar evtizedek ota elek az Egyesult Allamokban, nagyon szeretem ezt az orszagot es el sem tudnam kepzelni hogy Magyarorszagon eljek ujra. Mar nem is emlekszem mikor voltam ott. Jo lenne ha sok ertelmes magyar tudna ide kitelepulni, de sajnos ezt az itteni torvenyek nem tamogatjak. Nagyon nehez letelepedni.
Az osszes jelentos allamban jartam, de mindig orommel tertem vissza Floridaba ahol elunk. Kalifornia valoban vonzo es talan egyedul San Franciscoban nem csalodtam a sok meglatogatott amerikai nagyvaros kozul, viszont a rendkivul magas ingatlan arak es a zsufoltsag miatt nem tudnek ott elni.
Ha Floridaban 10 percre a tengerparttol meg tudok vasarolni egy 4 eves, 150 negyzetmeteres, 3 haloszobas, 2 furdoszobas, 2 garazsos hazat egy fel acre (2000 nm) telken szinte kp-ert, akkor nem latom ertelmet egy 900 ezer dollaros vallban szuk kalifornia ingatlanra 40 eves kolcsont felvenni amire 5 ezer dollar a havi torlesztoreszlet, nem beszelve az ingatlan adorol es az esetleges kozossegi dijakrol. A masik hogy szivesebben elek 100-200 meterre a legkozelebbi szomszedomtol, tavol a jarmuvekkel zsufolt utcaktol, smogtol. Elvezni a friss erdei levegot, csendet, kisnyulakat, mackokat, ozikeket a haz korul. Azt hiszem egy bizonyos kor utan mindannyionknak elege lesz a civilizacios artalmakbol.
Utolsó előtti kommentelő: írhatok esetleg priviben még?(: irhatsz, persze
Kedves Floridai, krokodilt milyen surun latsz? Vannak egyaltalan azon a reszen, ahol te elsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!