Mennyi pénzre lenen szükségem, hogy nekivághassak?
Hello!
Én speciel Németországból írok.
Ahhoz hogy ide kigyere, semmi különleges nem kell.
Meg kellenek legyenek az irataid, (minden.. anyakönyvitől kezdve a körömápolási kis-könyvedig minden.)
És itt dolgoznod kell.
Ha ezek meg vannak, akkor szeretni fog az állam, és ha véletlenül munkanélküli leszel, akkor a bérleti díjadat is állják. :)
Ami nagyon fontos, hogy jól tudj németül.
Összesítve durván 2000 euróból itt vagy. (bérelt lakás, kaukcióval, ide út)
Ha nem vagy túl igényes, akkor ingyen be is rendezheted a lakásod, mert hetente kétszer az újság tele van ingyen elhozható dolgokkal... autótól kezdve a zongorán át, a mindennapos bútorokig. Ezeknek a minősége kb olyan mint otthon a használt bútor szaküzletben kaphatóak :) ((lehet azért, mert innen viszi ingyen XD ))
Remélem segítettem.
Ui.: érdemes keresgélni, mert sok német városban van magyar egyesület is. pl "Freiburgi Magyarok Baráti Köre".
Freiburg gyönyörű város, én is itt élek.
Üdv
ùj zélandik a sima repjegy 2000€ oda vissza.
De az elöttem szólo nem írta hogy a németekhez szükséges munkavállalási engedély amit nem adnak egy könnyen. elöször is munkahelyet kell keresned és ha ök alkalmaznának akkor meg kell kérni a munkavállásit. amit nem adnak olyan munkára amihez nem kell képzettség, igazábol olyanra adnak amihez diploma kell vagy ha a cég betudja bizonyítani miért vagy te megfelelöbb személy a munkára mint egy német állampolgár, így a kisegítö munkák egyböl kilöve. Amire tuti nem adnak az az építkezés és minden ami hozzá tartozik.
Amit keresnek diplomás szakembereket nagy tapasztalattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!