Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyi pénzre lenen szükségem,...

Thurston kérdése:

Mennyi pénzre lenen szükségem, hogy nekivághassak?

Figyelt kérdés
Egy-két éven belül szeretnék kiköltözni vagy Svédországba, vagy Új-Zélandra, vagy Németországba. Amelyiket meg tudom oldani. A nyelvtudás mindegyik országhoz adott. Viszont fogalmam sincs, hogy mennyi pénz kellene ahhoz, hogy az összes szükséges papírt és engedélyt meg tudjam szerzeni. Örülnék ha valaki tudna valami okosat írni valamelyik országgal kapcsolatban.
2009. dec. 14. 17:52
 1/3 anonim válasza:
100%

Hello!

Én speciel Németországból írok.

Ahhoz hogy ide kigyere, semmi különleges nem kell.

Meg kellenek legyenek az irataid, (minden.. anyakönyvitől kezdve a körömápolási kis-könyvedig minden.)

És itt dolgoznod kell.

Ha ezek meg vannak, akkor szeretni fog az állam, és ha véletlenül munkanélküli leszel, akkor a bérleti díjadat is állják. :)

Ami nagyon fontos, hogy jól tudj németül.

Összesítve durván 2000 euróból itt vagy. (bérelt lakás, kaukcióval, ide út)

Ha nem vagy túl igényes, akkor ingyen be is rendezheted a lakásod, mert hetente kétszer az újság tele van ingyen elhozható dolgokkal... autótól kezdve a zongorán át, a mindennapos bútorokig. Ezeknek a minősége kb olyan mint otthon a használt bútor szaküzletben kaphatóak :) ((lehet azért, mert innen viszi ingyen XD ))

Remélem segítettem.

Ui.: érdemes keresgélni, mert sok német városban van magyar egyesület is. pl "Freiburgi Magyarok Baráti Köre".

Freiburg gyönyörű város, én is itt élek.

[link]

Üdv

2009. dec. 14. 20:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Bútorokat sajátot vinnék, mert itthon már elég jól berendezkedtem, ráadásul rengeteg stúdióeszközöm és hangszerem van, így mindenképpen kell valami szállítót bérelnem. Én is úgy számoltam, hogy nagyjából kétezer euróból kijöhetek, de kellett valamiféle megerősítés, valakitől aki tapasztalatból beszél. Mégegyszer nagyon köszönöm.
2009. dec. 14. 22:01
 3/3 anonim ***** válasza:

ùj zélandik a sima repjegy 2000€ oda vissza.

De az elöttem szólo nem írta hogy a németekhez szükséges munkavállalási engedély amit nem adnak egy könnyen. elöször is munkahelyet kell keresned és ha ök alkalmaznának akkor meg kell kérni a munkavállásit. amit nem adnak olyan munkára amihez nem kell képzettség, igazábol olyanra adnak amihez diploma kell vagy ha a cég betudja bizonyítani miért vagy te megfelelöbb személy a munkára mint egy német állampolgár, így a kisegítö munkák egyböl kilöve. Amire tuti nem adnak az az építkezés és minden ami hozzá tartozik.

Amit keresnek diplomás szakembereket nagy tapasztalattal.

2009. dec. 15. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!