Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Milyen az iskolarendszer az...

Milyen az iskolarendszer az USAban, és Angliában?

Figyelt kérdés

2014. febr. 15. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:
62%

A kettot nem lehet osszehasonlitani.

Az USA-ban nagyon alacsony a kovetelmeny, ezert egy atlagos amerikai muveltsege alatta van a magyarokenak. Ez sajat tapasztalat es tobb Magyarorszagrol ideszarmazott tanar is megerositette aki oktatott mind a ket orszagban.

A fiatalok 50-60% foiskolakban kot ki minden gond nelkul, viszont mikor vegeznek az ertelmi szinvonaluk, tudasok alig er fel egy magyar erettsegivel.

Aki komoly vegzettseget akar az maganiskolaba jar es megprobal bejutni a nagyhiru egyetemekre.

Az angolok mindig ismertek voltak a kemeny, magas szinvonalu oktatasi rendszerukrol - erzesem szerint egyes esetekben mar tulzas amit a fiatalsagukkal muveltek.

Velemenyem szerint ez a ket orszag kepviseli a ket vegletet: Amerika - tul laza, Anglia - tul kemeny.

2014. febr. 15. 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

"Az USA-ban nagyon alacsony a kovetelmeny, ezert egy atlagos amerikai muveltsege alatta van a magyarokenak. "

HAAAT nem gondolom, hogy olvasod te itt ezt a micsodat? A jobbnal-jobb kerdeseket es a szabatosan megfogalmazott valaszokat. Majd olvassal bele a kommentekbe pl. a Yahoon, termesztesen csak osszehasonlitasi alapnak

2014. febr. 15. 17:56
 3/6 anonim válasza:
73%
Én sem értek egyet az első kommentelővel! Én Angliában élek és 6.osztályig Magyarországon tanultam.Itt kint egy év alatt feljutottam az életkor szerinti társaimhoz. Otthon százszor többet kellett tanulnom, itt elég ha fél órát tanulok és még így is mindenből ötös vagyok! Szerintem az angliai követelmény nagyon kevés a magyarhoz képest! Az amerikairól nem tudok mit mondani.
2014. febr. 17. 12:50
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Az ismeroseim gyermekeitol erdeklodtem, hogy szeretnek iskolaba jarni?

Kivetel nelkul mindeki igennel valaszolt. Az amerikai iskolaban jatszva tanulnak a gyerekek. Sokat kell olvasni es itt gondolkodni tanitjak meg a gyerekeket. Talan otthol a lexikalis tudas a legfontosabb.

Talan a kellemes, öszinte gyerekkor utan mint felnottek lazabbak, nyiltabbak az amerikai emberek .Nem görcsolnek mint otthon.

2014. febr. 17. 17:48
 5/6 anonim válasza:
Én már több mint egy éve tanulok amerikai középiskolában és a követelmények nevetségesek az otthoniakhoz képest. Arról nem is beszélve, hogy az amerikai gyerekek hihetetlenül tájékozatlanok.
2014. febr. 22. 01:11
 6/6 Botond1999 ***** válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy minél nyugatabbra megyünk, annál kisebb a diákok terhelése, és minél keletebbre, annál nagyobb a szigor és az elsajátítandó tananyag. Utóbbira a véglet az egykori szovjet iskolákban volt tapasztalható: a középiskola végzős (10. osztály) évében a diákoknak napi kb. 4 órányi írásbeli házifeladatot adtak, a naponta elsajátítandó tananyag pedig átlagosan napi 6-8 órányi intenzív tanulást igényelt (volna, ha belefért volna a 24 órába), a mai világban ez a követelményszint elképzelhetetlen lenne.
2014. febr. 22. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!