Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Tényleg ez van Amerikában?...

Tényleg ez van Amerikában? Megérné kimenni? Milyen végzetséggel?

Figyelt kérdés

Valóban olyan jól élnek, hogy ott kb annyit ér ott egy gixxer, mint itt egy simson? Vagy hogy kicsit több embert átölelő példát mondjak, míg mi itt szenvedünk a kis házért, ők egyből megkapják a kis házat, ami valójában, nekünk bőven nagy lenne. Ez valóban így működik? Tudom, ez nem az élet "velejárója", meg kell érte dolgozni. Természetes, hiszen nem a krumpliföldön terem a pénz. Megéri vajon kimenni? És milyen képzetséggel? Tudnátok ilyen oldalakat mutatni, ami ezzel foglalkozik és magyar? Sajnos még nem beszélek elég jól angolul, még egyenlőre tanulom :)

14/L

Előre kösz minden választ! És légyszives mínél részletesebben írjatok, mert ebben a témában még nem vagyok otthonos :)

2009. dec. 5. 15:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Az élet nem ilyen egyszerű. ezek az emberek is keményen dolgoznak azért amelyikük van (már akinek nem rakják a segge alá...), hatalmas a munkanélküliség és így külföldiként neked még ennyivel nagyon hátrányod is van munkavállalás szempontjából Nagyon nehéz kikerülni és még nehezebb kint maradni. Van aki 30 éve küzd az állampolgárságért.

14 évesen azért elég nehéz belelátni ezekbe a dolgokba, szerintem kevesebb amerikai filmet kéne nézegetned.

2009. dec. 5. 15:50
 2/13 A kérdező kommentje:

nem nézek amerikai filmeket, mert nem bírom őket. állandóan a szercsi-puszcsi-lávcsi stílusú dolgok mennek, amitől frászt kapok. beszéltem már amerikában élőkkel, természetesen emailben, úgy érdeklődtem. nem holmi "mesefilmekből" :)

"Tudom, ez nem az élet "velejárója", meg kell érte dolgozni. Természetes, hiszen nem a krumpliföldön terem a pénz." :) ezt írtad te is, csak másképpen (nem rakják a segge alá, vagy vmi ilyesmi :D)

2009. dec. 5. 15:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hol adnak az embernek a segge alá egy házat Amerikában. Szólj, mert akkor oda költözünk. New Yorkban lakunk ketten a férjemmel 23 éve. 42 m2-es a lakásunk. Egy kis szoba + nappali. Nem a sajátunk, mert esély sincs rá, hogy megvegyük. Béreljük. A bérleti dij havonta 1250 USD. Ketten keresünk együtt kb. 4500 dollárt havonta. Ebből nem igen marad és nem nagyon tudunk félretenni, mert a megélhetés sokkal-sokkal drágább, mint MO-n. Viszont itt nyugalom van, nem politizálnak az emberek, nem szólnak bele az életünkbe.

A nyelvet nagyon-nagyon tanuld meg. Alapfok, középfok nem elég. És ha normális munkát akarsz, akkor szerezz egy jó szakmát. Az ilyen közgazdász főiskolás diplomákkal semmire sem mész. Akikre mindig nagy szükség van, azok a jó szakmunkások vagy az egészségügyben dolgozók.

2009. dec. 5. 16:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az elöttem szóló elmondta, nem így megy amerikában. Ez amit leírtál pont olyan álom neked mint a valami amaerika film is elmond.

Az elöttem lévö még nem írt a biztosításról, mert ugye nincs tbazt is magadnak kell fizetned, nincs állami ovoda, azt is neked kell fizetned, és igazából mindent magadnak kell fizetned. Az emberek vagy albérletben laknak vagy óriási hitelre veszik ingatlanjaikat. Ami igaz, hogy minden nagyobb, de ez csak az olcsó üzamanyag miatt volt, már ott is változnak az idök.

Èn 10 éve jöttem haza, de azóta csak azt hallom a kintmaradtaktól hogy sokkal rosszabb. kint nem volt karácsonyunk pl, egy napocska volt 25 szabad azt ennyi, húsvéton úgy átsuhantunk hogy észre sem vettem, mert csak a húsvétvasárnap ünnep. Aztán nagyon sok ember szombat délelött is dolgozik, vagy akár még vasárnap reggel is beszalad egy kicsit dolgozni. èn amit észre vettem hogy nincs megállás. Max a függetlenség napján, vagy hálaadáskor.

rengeteg féle nép él kint, így a meghatobb ünnepeket mindenki a maga körében ünnapli, nincs olyan mint európában hogy az emberek nagytöbbsége keresztény és ezért most minden karácsonyról szól, kint szinte (én is New York-ban éltem) csak a bevásárló központok, üzletek akik nyomatják a karácsony témát.

Ami tutin leírt az elöttem szóló az hogy amerikában is a képzett jó szakembert keresik, minden téren, ez lehet szakmunkás, vagy egyetem, a lényeg hogy jó szakember legyél.

Èltem Angliában és most pár éve férjhez mentem Németországba, és itt is azt tudom mondani, hogy a jó szakembert keresik.Dolgoztam itt egy magyar cégnek akik kölcsön adtak munkásokat a német cégeknek, akik jó szakemberek voltak, akár havi 3000 €-t is megkeresték.

2009. dec. 5. 17:18
 5/13 A kérdező kommentje:

azt mondják jó eszem van, mindenki az orvosira meg a műegyetemre akarna küldeni. de most hogy egy személyes példát említsek, apukámnak olyan állást ajánlottak Bécsben, hogy havi 1 milliót szerzett volna. Maszek gázszerelő most. Nem vállalta, mert nincs nyelvtudása (én szoktam elmenni vele fordítani, ha német nyelvű emberekhez megy, ami gyakori, mert határ mellett vagyunk) és el kellene költözni is. Tehát ezek alapján éretségi nélkül is ilyen jó állás lehet kapni.

Egyébként volt konkrétan egy férfi, akivel leveleztem, amerikában élnek a családjával és csak jókat mesélt! 30 éves sincs, de már van egy nagy háza, 2 motorja, amit újonnal vett, 2 autója.... szerinte könnyű beilleszkedni, stb..

köszönöm szépen a válaszokat, ha akadna még vélemény, szívesen fogadom azokat is :)

2009. dec. 5. 17:41
 6/13 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, ez tényleg így van. Egy idilli az ottani élet.

Az USA-ban mindig süt a nap, a felhők megállnak a mexikói, és kanadai határnál. Az emberek mindig mosolyognak, integetnek egymásnak, nem kell iskolába járni, nem dolgoznak.

18 éves korban be kell nyújtani egy kérvényt a kormánynak, amiben leírod, hogy mennyi pénzt szeretnél keresni. Ezt az összeget az állam havonta az életed végéig utalja.

Sok szabadidejük van, mivel nem dolgoznak. Délelőtt döglenek, majd elmennek konditerembe, vagy edzeni valahova, majd esznek valami egészségeset, délután elmennek moziba, majd alkonyattól pirkadatig buliznak.

Hát így megy ott az élet, mindenképp megéri kimenni.

2009. dec. 5. 17:43
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"...volt konkrétan egy férfi, akivel leveleztem, amerikában élnek a családjával és csak jókat mesélt! 30 éves sincs, de már van egy nagy háza, 2 motorja, amit újonnal vett, 2 autója.... szerinte könnyű beilleszkedni, stb.. ."

Na, persze... :-P

Nem kell mindent elhinni ("távolról jött ember azt mesél, amit akar")...

Mondjuk ez a pasi azt sem írta e, hogy mit kapott a szüleitől, mert itt Mo-on is vannak olyanok, akik 20-25 éves korukra házzal, autókkal feszítenek, mert a szülőktől megkapták!

(Pl. az én két gyerekem 18 és 19 éves, de máris van 100-100 négyzetméteres lakásuk, csak épp még nem költözhetek bele, míg nincs saját jövedelmük. De ezt nem maguknak köszönhetik, hanem mi hoztuk össze a férjemmel és a szüleinknek is köszönhető.)

Ha vannak jól kereső szülők a háttérben, akkor lehet 2 autóval is feszíteni, az már más kérdés, hogy nem ő vette, hanem a szülei!

Szállj le a Földre : az USA-ban sem könnyű az élet, nem osztogatják ingyen a házakat, sőt a lakásokat sem, azért is keményen fizetned kell, hogy legyen eü-biztosításod, mert ha nem tudod fizetni, akkor kitesznek a kórházból!

A barátnőm 10 éve él Németországban : óriási gond neki, hogy hova tegye a két óvodáskorú gyerekét ha dolgozni akarna, mert csak félnapos "gyermekmegőrzők" vannak, ahol még ennivalót sem kapnak a gyerekek, vinni kell az ebédet, uzsonnát... Ja, és ez is jó sokba kerül!!!

Ha meg nem dolgozik, akkor nem tudnak megélni...

2009. dec. 5. 19:43
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted ha ilyen élet van ott kint,akkor miért vannak ott is hajléktalanok? vagy munkanélküliek? Vagy miért van annyi bűnözés?(hisz tele van mindenki pénzzel)

Miért nem hiszed el azt amit az amerikai hölgy írt,hogy kint él,és milyen nehéz?Én hiszek neki!Vagy az a baj,hogy ő sem azt írja amit mindenki hallani akar?Hogy szép az élet,ajándékba kap házat,telket,és Hollywood utcáján sétálgat,esetleg vesz egy brill gyűrűt...(ja,persze,hisz azt hiszi ilyenkor mindenki,hogy irigy,és nem akarja megmondani,hogy ott az ÉDEN)

Ott sincs kolbászból a kerítés! Ott is sok ember vesztette el az állását,és a minden nap küzdenek az életben maradásért!

Komolyan azt hiszed,hogy te Magyarországról kimész Amerikába,és ahogy leszállsz a gépről kapsz egy kocsit,és lakást??Szerinted ha így is lenne akkor nem a saját népének adná a kormány??

(Bilibe lóg a kezed,ébresztő!!!!)

2009. dec. 5. 19:58
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha már arról van szó hova éri meg kimenni akkor az semmiképp sem Amerika. Európa északibb részein jobban meg lehet élni. Sokkal jobban és nyugodtabban.
2009. dec. 5. 22:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem kell lehurrogni. Nem írtam azt, hogy nincs igaza az amerikai hölgynek! és azért kérdeztem mert nem ismerem eléggé a helyzetet. nem tényekete mondtam, kérdeztem! hogy még több mindent ismerjek meg részletesebben! és nem írtam hogy egyből kocsit kapnak, stb, olvasd vissza, írtam, hogy tudom, hogy dolgozni kell érte! hogy nem hullik az ölükbe! viszont most utána jártam az ottani iskolai rendszernek és az nekem nem szimpatikus. tehát erről az amerkiás dologról leteszek. érdeklődök majd még más országok iránt!
2009. dec. 6. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!