Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Meddig kel várni egy vízumra...

Meddig kel várni egy vízumra Japánban?

Figyelt kérdés
Ki szeretnék menni dolgozni Japánba meddig tart egy vízum meg szerzése illetve mink kellenek hozzá milyen iratok ?

2014. jan. 4. 14:25
 1/2 anonim ***** válasza:

A részletes eljárás menetét nem tudom, de ha dolgozni akarsz kint, akkor előbb munkahely kell és csak ha már meg van a dolgozói vízumod, akkor mehetsz ki, tehát előbb találj munkahelyet és ők majd elmondják.

Sima vízummal nem válalhatsz munkát (legalálisan). (Illetve ha jól tudom a magyar útlevél "vízum"nak számít)

[link]

2014. jan. 4. 20:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Úgy van, ahogy az előző mondta: először kell munkahelyet találnod kint, és ha azok hajlandók téged felvenni, akkor intézheted a munkavállalói vízumot, amiben úgyis segít a leendő munkahely.

Nem ajánlatos, hogy illegálisan próbálj kint dolgozni, a japánok nagyon komolyan veszik a szabályokat, és ha egyáltalán valaki hajlandó lenne is feketén dolgoztatni (ami nem is nagyon valószínű), akkor is amint kiderül, kitoloncolják az embert, de durván. (Én nem dolgoztam, hanem tanultam kint, de erre az összes tanárunk nagyon erősen figyelmeztetett)

Munkát keresni se könnyű (nem a kedvedet akarom elvenni, csak reálisan bemutatni), mert ahhoz vagy olyat kell tudnod, amire kint nagyon van szükség (orvos, feltaláló, egyéb tudós), vagy mesterfokon kell tudnod beszélni japánul, aminek a hivatalos követelménye 2000 írásjel, 10000 szavas szókincs és kb. 4000 tanórára teszik a becslést, amíg ezt valaki megtanulja.

2014. jan. 5. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!