Angoltanárként eltudnék helyezkedni Japánban?
Ha igazán jó tanár vagy akkor mindenképpen.
Èn németországban élek, és itt van pl egy nagyon jó magyar ismerösöm akinek a férje angol. Ö kiválóan beszél, és ír angolul, habár nincsen tanári végzetsége, még is tanít, mert a tudása megfelelö hozzá. A német is megy neki, de közel nem annyira mint az angol, németet biztosan nem tudna oktatni, még Mo-n sem, mert ahhoz túl gyenge.
Egy darabig én is fontolgattam ezt a tervet, mert angol tanár vagyok. Ismerek egy magyar nőt, aki tanított kint angolt, tanári végzettséggel, de őt is csak azért vették fel, mert a férje kutatóként kint volt addig ösztöndíjjal.
Ő mondta, hogy milyen nehéz elhelyezkedni, még tanári végzettséggel is, mert tényleg az anyanyelvűeket részesítik előnyben, akár bármilyen képzettség nélkül (pl. 18 éves, frissen érettségizett amerikai srácot), ami szerintem hatalmas nagy baromság, mert egy anyanyelvű nem feltétlenül tud tanítani, én legalábbis nem tudnék csak úgy minden készülés nélkül magyart tanítani egy külföldinek, hiába vagyok anyanyelvű magyar...
De hát a japánok akkor is ehhez tartják magukat...
Egyébként, több M.o-on tanuló japán ismerősöm panaszkodott arra, hogy a japán anyanyelvű angoltanárok tényleg rettenetesen beszélnek angolul...
Meglepődtem azokon a válaszokon, hogy magyarként nehéz. Ugyanis én a japánoktól nem azt hallottam, hogy nehéz, hanem hogy lehetetlen. Törvény van rá, hogy külföldiek közül kizárólag anyanyelvit lehet alkalmazni. Más anyanyelvűt még akkor sem, ha papírja van róla :S
Egyébként Japánban egyre kevesebben tanulnak angolul, pedig már így is kevesen tudnak.
Dél-Koreában is ugyanez a helyzet, ott is csak anyanyelvit alkalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!