Angliaban elok, agency-nel vagy privat szemelyeknel berlitek a lakast, hazat amiben eltek? Az agency-k nagyon dragak, jobb magan uton lakast, szobat berelni inkabb?
Szobát jobb magánúton... gyorsabb, olcsóbb. Bár már sok agency ad ki szobákat is és ilyen közvetítésért nem kérnek pénzt a bérlőktől, csak a tulajoktól.
Lakást magánúton már szinte esély sincs kivenni, úgyhogy az ügynökség szinte kihagyhatatlan. Ebben az esetben kell 1 havi kaució, egy hónap előre plusz agency díj, ami 100-300 fontig bármi lehet és erre még jön egy referencia csekk díj, ami 100 font. Tehát nem olcsó. :-/
Kis studiókat van esély magánúton is megcsípni, de ezek csak ritkán alkalmasak 2 embernek.
Szerintem lehet magán úton is bérelni, és akkor is lehet legálisan élni, csak akkor neked kell intézned mindent. Be kell jelentkezned a gáz, villany, víz és szemét szolgáltatónál.
Én egy kis gyárvárosban lakom, rengeteg itt az agency, és szerintem nem sokkal drágább rajtuk keresztül lakni. 325-ért bérlem a lakást, 325 volt a deposit, és 75 volt az administration fee. Ezen kívűl nem kértek semmit.
Szóval szerintem én jól jártam, mondjuk így is inkább én intéztem az átjelentkezéseket a gáz...stb szolgáltatóknál, az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!