Van itt rajtam kívül olyan, aki Japán fan? És Japánt NEM az animék miatt szereti csak?
1. válaszoló
Mit szeretsz Ausztráliában? a Kultúra? Vagy csak szimpi?:DD
csak kérdés
Nekem a japán lányok szemei tetszenek, meg ahogy beszélnek.
Én is szeretnék olyan szép szemeket. :(
Mindent, azt hogy az emberek nem zárják a házat, a kocsiban ott van a sluszkulcs és nem érdekli őket mert nem lopnak.
Az éghajlat, az óceán.
A kultúrák keveredése, hogy békében él egymás mellett a magyar a kínai az olasz a francia az angol.
Az élővilága, hogy sétálsz az utcán és ott a fán egy koala. Vagy szembe jön veled egy kenguru, vagy egy emu.
Azt hogy az emberek barátságosak.
Hogy az állam az emberek javát szolgálja.
A jó életszínvonal.
A tisztaság, az emberek megbecsülik amilyük van.
És még sorolhatnám
Majdnem 2 évig éltem Ausztráliában. Nem mondanám, hogy a közbiztonság annyira jó, és mindenki a slusszkulcsot a kocsiban hagyja, meg nem zárják az ajtókat. Az sem jellemző hogy mindenhol koalákba, kengurukba botlasz.
PL: A fővárosban mindenki zár mindet, és akárcsak a világon mindenütt, itt is élnek sokan akiknek elegük van a bevándorlókból, cigányokból, fekákból.
Fővárosokban, nagyobb városokban koalát, kengurut csak az állatkertben látsz.
Én Mackay-ban éltem. Ez egy gyönyörű kisváros. Itt még olyan békés, és szép volt minden, de itt is történtek megrázó dolgok.
PL: Egyszer egy szórakozó helyen (nevezzük disco félének) voltunk, amikor este 10 óra felé, rengeteg rendőr jelent meg, mindenkit kitessékeltek, de úgy hogy az ajtóban legalább 10 rendőr írta fel mindenki adatait. Másnap meg kellett jelenni, és el kellett mondani, ki hol tartózkodott az épületben, kivel volt stb. Kiderült, hogy alig pár méterre tőlünk valaki csak úgy megölt 2 fiatal lányt. A döbbentet az, hogy senki nem látta, és ok sem volt.
Vagy amikor mentünk egy 3 napos kalandtúrára be a sivatagos részbe. (ahová szoktak menni, kirándulni vagy szórakozásból) 4 óra autózás után vissza kellett fordulnunk, mert teljes lezárás volt. Kiderült, hogy több elásott holttestet találtak.
De beszélhetnék a megrázó véletlen halálesetekről is. Míg én az ottlétem alatt végig rettegtem, hogy megmar egy kígyó vagy skorpió, az ottaniak már megszokták. Meglepődve hallottam, hogy a legtöbbjüknek van olyan barátja vagy ismerőse aki belehalt egy pókcsípésbe vagy kígyómarásba. A vendéglátóm nagypapája is pókcsípésbe halt bele. A saját otthonában csípte meg a pók.
Szóval nem minden olyan szép és jó, kivéve az időjárást. Az az egy ami mai napig is hiányzik, főleg Anglia időjárását nézve.
Azon kívül, hogy bár szeretek animéket is, engem leginkább maga a nyelv fogott meg.
És szerintem nagyon sokan vannak ezzel így, mármint hogy az anime csak egy plussz. Legalábbis én még nem találkoztam olyannal, aki japánul tanul és csak animek miatt (biztos van, de messze nem uralkodó).
Imadom a nyelvet, a kulturat, hogy meghajolnak egymas elott, es hogy az idosebbek a fiatalokat es forditva is mas neven szolitjak meg(pl. Senpai, kouhai stb..). Az Egy gesa emlekiratai cimu konyv is nagyon megfogott, csodalatos kulturarol tesz tanubizonysagot!
A japan rockot is nagyon szeretem, es igen, az aimeket is!!!:)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!