Hova érdemes menni külföldre elkezdeni felépíteni az életet? F/23
Amelyiknek a nyelvét beszéled. Anélkül nem érdemes elindulni, mert a mindennapok során elég sok nehézségbe ütközhetsz. A külföldön élő magyarok nagyon segítőkészen adnak információt ügyintézéssel kapcsolatban, de senki nem fogja meg a kezecskédet és megy el veled lakást nézni, bankszámlát nyitni, egyéb ügyeket intézni, mert nem az ő dolguk.
Jól fizető munkához pedig kell egy szakma. Mihez értesz? Miben van gyakorlatod?
Hello!
Én is pont most ezen gondolkozom.
Mondjuk én amerikában gondolkozom, de valami nagyobb vársoban New York vagy Miami.
Én a következő három helyre szeretnék igazán kimenni:
Írország, Wales, Svájc
Kamu szöveg.
Itthon teljesen más a helyzet.
2 dolog számít, vannak-e kapcsolataid, vagy kitűnő tanuló voltál-e esetleg mindkettő.
Mikor a friss diplomások nagy százaléka munkanélküli, mert a cégek 2-3 éves tapasztalatot várnak el, vagy oylan munkahelyekre megkövetelika főiskola/egyetemet ahova eddig egy érettségi is elég volt.
Az OKJ-s képzéseket meg sz*rba sem veszik.
Vagy még tanuló vagy és még azért a rózsaszín köd, de nagyon álomvilágban élsz.
Csak magyarul tudok, meg egy pár angol szót.
Szakmám nincs.
Sajnos azzal nem érdemes elindulni, pont ezért:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
Ha nem tudsz annyira angolul, hogy magadnak lakást bérelj, munkát keress, akkor csak lehúznak a "kedves" honfitársaink. Már nagyon sok bevándorló van kint, egy nyelvet nem beszélő, szakmával nem rendelkező ember csak egy újabb aprópénzért gályázó kiszolgáltatott rabszolga lesz.
Első körben tanuld meg a nyelvet, hogy tudj kommunikálni. Addig sajnos nem szabad elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!