Heló! Ma vettem észre, hogy lejárt a személyim egy hónapja és 14 nap múlva utazom Görögországba nyaralni, busszal. Holnap reggel megyek az okmányirodába és remélem kapok ideiglenes személyit. Azzal el utazhatok?
Szerbiába nem jó az ideiglenes személyi!
Gyorsított eljárásban kell útlevelet kérned.
Nekem is két hetem volt személyit csináltatni. Kb másfél hét alatt kész lett. Szóval mázlim volt. Persze ez nem garancia rá, hogy neked is meglesz.
Sajnos a gyorsított útlevél elég drága. Két fajta van (legalább is nekem ezeket mondták) 15ezer és 30ezer forint. Utóbbit egy nap alatt megkapod. A 15ezres azt hiszem egy hét.
Most 3 fajta van:
"Az emelt szintű szolgáltatás választása esetén az útlevél kiállítás eljárási illetékének megfizetése mellett igazgatási szolgáltatási pótdíjat kell fizetni. A pótdíj a 7 napos soron kívüli eljárás esetén 19 ezer forint, a 3 napos sürgősségi ügyintézéskor 29 ezer forint, és a 24 órán belüli azonnali okmánykiállítás esetén 39 ezer forint.
24 órán belüli azonnali okmánykiállítást kizárólag a KEK KH által működtetett Központi Okmányiroda ügyfélszolgálatán (Budapest XIII. kerület, Visegrádi utca 110-112.) lehet igényelni hétköznapokon 8-tól 20 óráig, szombaton és vasárnap 8-tól 14 óráig.
A kérelem soron kívüli (7 napos), valamint sürgősségi (3 napos) eljárás esetén az ország bármelyik okmányirodájában benyújtható.
Megváltozott az okmányok átvételi rendje is. A sürgősségi, valamint azonnali eljárásban igényelt útlevél kizárólag a Központi Okmányirodában vehető át."
Hát nagyon remélem, hogy nekem is mihamarabb elkészül és nem kell 20 000 Ft-ot kifizetnem. Hány éve történt veled ez az eset? Hogy te megkaptad másfél hét alatt?
Egyébként köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!