Külföldi magyarok! Nem ért megkülönböztetés a származásotok miatt? Hogy fogadtak kint? És pillanatnyilag hol élsz? Kiskorúak-nagykorúak egyaránt írhatnak!
Köszönöm a válaszokat!
9-es: Sajnálom.:( Apum és No.-ba dolgozik és őket is lenézik.
Ja nem nem én nem Németországban vagyok. Bocsánat ha érthetetlen voltam. Finnországban élek. Csak nem akartam leírni, mert félek, hogy valaki rájön ki is vagyok :) No mindegy :)
De egyébként igen a finnek is kicsit hasonlóak, mint a németek. Itt nagyon sok külföldi ellenes lett, mivel nagy a munkanélküliség és ezen cseppet sem segít a sok bevándorló. Sajnos a legutobbi választásokat majdnem megnyerte a külföldi ellenes párt.
Plusz a másik, hogy sok finn hiába kedves és nagyon segítőkész gyakran érzem úgy, hogy kicsit butusnak néznek ha külföldi vagy. Pl. szóltam az albérlőnek, hogy nem működik a mosógép ő meg szépen kijött és elmondta: itt az áram oda bedugod, aztán bekapcsolod és működik. Én meg ok, most komoly, hogy azt hiszi, hogy nem tudom hová kell a konektort dugni? Egy szavam se lehet, mert kedves volt segített, de azért kicsit hülyén éreztem magam :)
Ezt nem gondoltam volna a finnekről.
Uh,biztos kellemetlen volt.:D
Én éreztem Ausztriában! Bécsben. Igaz, nem osztrák volt a nő.
A helyzet úgy alakult, hogy kimegyek egyetemre tanulni, a kinti műszaki egyetemre. A beiratkozáskor odamentem a nőhöz, és mondtam neki, hogy nem beszélem csak középfokon a nyelvet, ezért kérvényezem, hogy küldjenek át a nyelvi előkészítő keresztfélévre. Egy török nő (Au-ban és No.-ban nagyon sok a török és a zsidó, valamint a közel keleti) ült a pult mögött, és hadarva traccsolva csúnyán beszélte a nyelvet. A barátnőm is ott volt mellettem, aki felsőfokon beszél németül, és sokszor vesztette el a fonalat ő is. Kérte a személyimet, majd miután megnézte, kaptam egy papírt, hogy töltsem ki és rám kiáltott, hogy LOS, zum Tisch! Füllen Sie aus! (gyerünk az asztalhoz! töltse ki!). Annyira rosszul esett, és a barátnőm is megszeppent. Vitatkozni nem éri meg, mert én amíg ki nem költözök, csak turistának számítok. Viszont barátnőm egyetemén egy osztrák nőhöz kerültünk beiratkozáskor, és ő nagyon kedves volt, sőt, amikor lakást kerestünk neki, akkor a nő, akié a lakás nagyon kedvesen, rendesen érthetően elmagyarázott mindent, és kérdezősködött, hogy miért nem akarunk maradni abban a csodásan szép országban. Mi konkrét választ nem adtunk, de mondta, hogy nagyon örül nekünk, nagyon szereti a magyarokat.
Szóval ez a török-magyar barátság...hát én nem hiszek benne, de az osztrák-magyar barátságban igen. Tény, hogy sokat kell dolgozni, de ha dolgozol, akkor szeretni fognak akár honnan is jössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!