Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Aki volt már külföldön au...

Aki volt már külföldön au pair, milyen ételeket főzött a családnak? Ha külön csak Te ittál kávét vagy bármit azt a Te fizetésedből vetted meg?

Figyelt kérdés

Minden információt szívesen fogadok!

Köszi előre is

2013. aug. 7. 14:08
 1/4 A kérdező kommentje:
vagy sampont tusfürdőt
2013. aug. 7. 14:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezeket általában meg szokás beszélni.

Én Németorzágban voltam 3 családnál.

Az elsőnél főzni nem kellett csak ha a gyerek megkivánt valamit,egyébként érkezett minden nap az ebéd délben,nekem is,ők fizették,reggelire-vacsira hideg,én vásároltam be,az anya időnként diktált egy listát,hogy mit vegyek mindenképp,többit rámbizták,volt egy keret amiből gazdálkodhattam,ebben benne volt a magamnak kellő alap dolgok,mint kávé,tusfürdő.

Fizuból csak ruhát,magánprogramot,fodrászt,ilyeneket kellett.

Másik családnál külön lakrész,minikonyhám is volt,ők rendelt kaját ettek,én főztem magamra,mindent magamnak kellett megvenni (arányosan több fizum volt az előzőhöz képest),maguknak az anya vásárolt be,én ténylegesen csak bébiszitter voltam,és időnként takaritottam külön pénzért.

Harmadik családnál bébiszitter és házvezetőnő voltam,főztem,mostam,takaritottam,gyerekvigyáztam.Főzni volt egy lista arról hogy mit esznek meg,mit nem,illetve az egyik kicsi mire allergiás.Igazából a gyerekek kivánsága szerint főztem.Ha akartam valami listán nem szereplőt,megmutattam a recepjét az anyának,és tetszett neki,akkor főzhettem azt is onnantól (talán egyszer mondott nemet).Itt gyakorlatilag úgy éltem mint családtag,ugyanazt a fürdőt,konyhát,mindent használtam mint ők,én is az övék között kaptam a törölközömnek helyet,a ruhám az övékével egybe mostam,stb.Igaz,itt 5 évig voltam,sajnáltam amikor a legkisebb is iskolás lett.

2013. aug. 7. 14:53
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a választ,

igazából azt írta a család, hogy kisebb bevásárlást kellene nekem csinálnom, végül is azért nem tudom mert én leginkább magyar ételeket tudok főzni amihez azért több alapanyag kell, tehát az nem olyan kis bevásárlás lenne.. de megfogom kérdezni, hogy milyen ételekre és milyen összegben gondolta mert ugye az sem mindegy. Te a harmadik családodnál voltál minden nap a boltban megvenni a főzéshez az alapanyagokat? És tisztáztad az elején a családdal, hogy pl. a kávé vagy ilyesmi élelmiszer vagy tusfürdő stb beletartozik-e vagy Neked kell megvenned?

2013. aug. 7. 15:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Mitől kellene egy magyar ételhez több hozzávaló mint egy nem magyarhoz?

Töltöttkáposztát sosem csináltam :)

Írtam,volt listájuk,miket esznek meg. Internet,recept,az alapján minden megcsinálható,hidd el.És persze elsőre szinte minden kaját megkérdeztem,hogy mennyire fűszeresen,hogy szeretik,mert sokféleképpen el lehet késziteni az ételeket.

Ne gondolj bonyolultra,ők se esznek kaviárt lazaccal.

Ennyire részletesen nem kérdeztem,hogy tusfürdő,kávé benne van-e a bevásárlásban amit magamnak is vehetek,hisz igazából ezek elég kis tételek.Voltunk ötösben is vásáolni,az anya,a három gyerek és én,az anya simán kifizette azt is amit én vettem volna magamanak épp (édesség,arckrém,borotva),és mondta,hogy ezeket az alap dolgokat reális kereteken belül nyugodtan vegyen abból amit ad bevásárlásra.Egy fél év után blokkok se érdekelték,úgy dobta ki,ahogy letettem,meg volt elégedve hogy nem költök rengeteget,mégis van rendes kaja,meg minden ami kell (bár szerintem sokat költöttem,de hát ő ragaszkodott a drágábbik mindenhez)

2013. aug. 9. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!