Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van még olyan, aki nem megy...

Van még olyan, aki nem megy külföldre nyaralni?

Figyelt kérdés

Én még sehol sem voltam,leszámítva Romániát és Szlovákiát.Sosem voltam Görögországban,Horvátországban vagy ilyen helyeken,ahova nyaralni szoktak menni.És most ment az egyik legjobb barátnőm is.Szinte minden barátom/ismerősöm ment/megy valahova,én meg itthon ülök.A szüleimmel nem fogok menni,mert igazából anyagilag se úgy állunk,de apukám amúgy sem akar menni,pedig régebben mikor mi még nem voltunk tesómmal,akkor rengeteg helyre elutazott anyukámmal együtt.De velünk egyszer sem voltak.Tesómnak már vettek egy lakást jó pár éve,egy újonnan épült társasházban,nekem meg idén ugyan így,egy társasházi lakást.És tudom,hogy ez milyen fontos,meg hálás lehetek érte,hogy hitel nélkül vették,azért,hogy később emiatt ne keljen "szenvednünk". Csak olyan rossz,hogy semmilyen közös nyaralásunk se volt(kivéve a Balatont,meg a nyaralónkat,ahova már nem annyira járunk),és már nem is lesz.:S És most nem akarok önző lenni meg telhetetlen,mert tudom,hogy hálás lehetek azért,hogy vettek nekem egy lakást,ahol elkezdhetem majd az életem,gondok nélkül.Csak akkor is rossz érzés,hogy én sehova sem mentem a szüleimmel,mások meg szinte minden évben mennek.

18/l

2013. júl. 25. 15:56
 1/9 anonim ***** válasza:
8.000.000 ember legalább nem ment külföldre nyaralni...azért ettől még nem dőlt össze a világ...
2013. júl. 25. 15:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Tudod, nagyok sok gyerek / FELNŐTT / még a Balatont sem látta!
2013. júl. 25. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Most dicsekszel vagy panaszkodsz? Nem nyaralsz, de van lakásod 18 évesen. Tudod hányan cserélnének veled? Ez egy 5-6 éves gyerek nyavalygása. Gyűjtsd össze a pénzedet és menj el abból nyaralni! Már felnőtt ember vagy.
2013. júl. 25. 16:13
 4/9 A kérdező kommentje:
A pénzem a jogsira megy.
2013. júl. 25. 16:18
 5/9 A kérdező kommentje:

És nem dicsekedni akartam vele,sajnálom,ha neked az ment át.

Csak leírtam,hogy emiatt nem tudunk menni nyaralni,plusz apa amúgy sem akarna. És tudom,hogy nagyon sokan cserélnének velem.És hálás is vagyok apának ezért,az is leszek amíg csak élek,csak olyan jó családi nyaralásról képeket nézegetni.Meg mikor kérdezik suliban,hogy te mit csináltál nyáron,hol voltál nyaralni stb,akkor olyan jó hallani,hogy mások voltak nyaralni itt meg ott,és sajnálom,hogy az én életemből az ilyen családi nyaralások kimaradtak.Ennyi.Nem akartam se dicsekedni,se nyavalyogni.Csak kíváncsi voltam,hogy kik azok akik még egyáltalán nem voltak külföldön,mert akárkit kérdezek,meg ismerek mindenki volt már valahol,csak én nem.És szerettem volna megtudni,hogy csak nekem vannak-e ilyen barátaim,ismerőseim,akik mindig mennek nyaralni,vagy léteznek még olyan is,mint én.

2013. júl. 25. 16:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Most biztos le leszek pontozva, de nem, én nem cserélnék veled. A lakás az önmagában szuper, ad egy biztonságot, de így nem tudod meg azt, hogy egy utazás mennyi mindent ad. Élményt, látókör bővülést, idegen tájak/kultúra stb. megismerését, és nem utolsó sorban megtöri a mindennapok monotóniáját. Előtte várod, tervezed, közben élvezed, utána emlékezel. És ez szerintem nagyon fontos. Ezek adják az élet "tartalmasságát" igazán. Persze annak, aki szeret utazni, de a kérdésedből kiindulva Te szeretnél.

Én az elmúlt években egy fél lakás árát "elutaztam", és nem, 1 percig sem bánom.

Még annyi, hogy ha a szüleidnek annyi pénze van, h így "zsebből" vesznek 2 lakást a gyereküknek, akkor nem hinném, hogy anyagi megfontolásból ne tudnátok egy Horvátországot/Görögországot bevállalni..

2013. júl. 25. 21:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Én biztos nem pontozlak le,mert igen,én is erről beszélek.Nagyon szerettem volna,ha marad valamilyen emlék arról,hogy a családommal utaztam és milyen jó is volt.

Apa egész életében azért dolgozott,hogy vegyen nekünk lakást,mert a szüleim nagyon sokáig gyűjtöttek arra,hogy lakásuk legyen.Rengeteget vándoroltak egyik albérletből a másikba,és nem akarták,hogy mi is így éljünk majd.De apa már nem dolgozik,mert nincs állása,anya már régóta nem dolgozik,szóval annyira nincs pénzünk.Persze biztos lenne,ha nagyon akarnának,de nem akarnak.Vagyis csak apukám.Ő sose akart utazni velünk..csak amikor még fiatalabb volt meg csak anyával voltak,akkor persze mentek minden hova.Aztán jöttünk mi és az volt a kifogás,hogy kisgyerekkel nem akar utazni.Most már nem vagyunk kicsik,de most meg már az anyagiak miatt,meg mert már úgyis nagyon vagyunk és menjünk magunknak,ha akarunk(szintén csak apa részéről).Anya gondolt rá,hogy gyűjtögetni fog mos már és jövőre elmegyünk valahová,de nem hiszem,hogy lesz belőle valami is..

2013. júl. 25. 22:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, értelek teljesen. És az nem lehetne egy megoldás, hogy barátnővel/haverral elutazol valahova? Pl. Görögországba vannak nagyon olcsó buszos (persze ha bírod a buszt hosszabb távon) utazások irodával, egy olyat nem tudnál bepróbálni?
2013. júl. 25. 23:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam rá,de sajnos most egyáltalán nem lesz pénzem,mert minden a jogsira megy el.:S
2013. júl. 26. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!