Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hány évente/évi hányszor...

Hány évente/évi hányszor utaztok külföldre? Milyen kategóriájú utakra mentek? Mennyit költötök 1-1 nyaralásra?

Figyelt kérdés

2013. jún. 16. 15:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Évente 2 alkalommal nyaralunk. Egyszer nyáron 1 hétre valamelyik tengerpartra, általában félpanziós ellátással, minimum egy 3* szállodába. (1300-1500 € körül költünk nagy átlagban mindennel együtt.) Ezenfelül télen vagy egy síelés, vagy Thaiföld 2 hétre. Síelés esetén 1000-1200 €-t számolunk rá, Thaiföld esetén 3000 € körül.
2013. jún. 16. 15:38
 2/19 anonim ***** válasza:
53%

Én örülök ha a szabad strandra el tudok jutni.

Üdv, egy proletár.

2013. jún. 16. 16:48
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Általában vagy egy nagyobb, vagy két "kisebb" külföldi útra megyek.

Magam foglalok mindent, és a legolcsóbb megoldásokat keresem (hostel, stb.)

2013. jún. 16. 17:19
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Utóbbi egy évben kb. 16x ha jól számolom több különböző országba, de persze volt ahova többször is. Nagy része viszont egy napos repülések voltak. Kivétel nélkül mind extra olcsó út volt, sok 99Ft-os és hasonló árú repjegyekkel. És persze a célállomásokon is nagyon keveset költöttünk, sokat gyalogoltunk, kaját se nagyon vettünk, sőt, reptéren is aludtunk.

Cél a látnivalók voltak, illetve repülni is szeretünk. :) Pihenni, lábat lógatni itthon is tudunk. :)

2013. jún. 16. 18:54
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Általában évente egyszer egy nagyobb útra. Én a körutazást preferálom, szeretek olyan helyeket bejárni, ahol korábban még nem jártam. Egy helyen általában 1-2 éjszakát töltök/töltünk, aztán megyünk tovább. Legalább 7-9 nap, legfeljebb 21-22 naposak voltak eddig az utak, árban 150 ezer Ft-tól akár több százezerig. Szállásokat van, hogy előre foglalok, van, hogy csak néhány éjszakára foglalok, és volt már, hogy egyáltalán nem foglaltam, hanem a helyszínen kerestem. Olyan is volt, hogy a szállásadó megállt mellettünk biciklivel, hogy szállást keresünk-e, adott be szórólapot, és mondta, hogy kövessük. Néhány száz méter után megmutatta a szobát, amit ki is vettünk. :)
2013. jún. 16. 20:09
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
általában évente 1x megyünk el hosszabb nyaralásra külföldre (minimum 1-2 hét) plusz 1x kisebb kirándulásra, max 2,3 napra. Ha tengerparti szállodás nyaralásra megyünk, akkor 4 csillag all inclusive ellátással. 90.000-700.000 között költöttem alkalmanként nyaralásra.
2013. jún. 16. 21:00
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Lvente egyszer van egy nagyobb út, nyáron. Ennek költsége változó, de valahol 100-200 ezer között szokott lenni, viszont én ebből olyan 2-3 hetes, egzotikus utakat hozok ki, amik irodánál félmilliónál kezdődnek. Annyi a különség, hogy én kevesebb pénzért még oda megyek, ahova igazán akarok. Emellett, ha van valami olcsóbb út, akkor még egy-két alkalommal megyek, de ezek többnyire városlátogatások 1-2 napra, és tök kiszámíthatatlan, van, hogy egy évben 5-ször megyek, van, hogy egyszer sem. A legdúrvább évemben, voltam 2 városlátogatásos úton, 2 egyhetes nyaraláson és egy kéthetes nagyobb nyaraláson.
2013. jún. 16. 21:28
 8/19 anonim ***** válasza:

Manapság évente 2x, ebből a téli utazás általában valami közeli hely, a nyaralás pedig ahova épp kinézzük, idén a Kaukázus a cél.

Illetve ha a nemzetközi baráti társaságban akad alkalom (esküvő nagyrészt), akkor arra is el szoktam menni. Pár éve még évi 5-6x mentem, mert egy diákszervezetben voltam képviselő.

2013. jún. 16. 23:00
 9/19 anonim válasza:
Idén nyáron 11 országban voltam, minden nagyobb városban 1-1 napot. Költeni pedig minimálisan, csak az utazás + mondjuk 15 euró költőpénz / nap.
2013. nov. 3. 16:44
 10/19 anonim ***** válasza:

Igyekszem minden hónapban elmenni valahová külföldre. Most novemberben Barcelonába megyek, meg Erdélybe, decemberbe a Kanári szigetekre egy hétre.

Nem szeretek itthon ülni, kell, hogy valahova mehessek. Ez alól egy kivétel van, a nyári időszak, amikor vagy Dunaföldváron nyaralok, vagy a Balatonon.

Nagyon keveset keresek, még a minibálbért se, de az utazás akkor is a lételemem.

2013. nov. 3. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!