Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki költözött...

Van itt olyan, aki költözött már külföldre?

Figyelt kérdés
csak azért kérdezem, mert most nyáron költözünk ki Németországba, és nem nagyon tudom, hogy mire számítsak...nehéz lesz megszokni, vagy nem? gyorsan meg lehet tanulni a nyelvet vagy nem?... és hasonlók

2013. máj. 26. 13:51
 1/6 Névtelenül nevű válasza:
100%
Lelkileg megviselhet. Külföldön az embert nem tekintik teljes értékűnek, örökké bevándorlónak fognak nézni. A nyelvtanulás csak szorgalom kérdése, de lehetetlen tökéletesen megtanulni.
2013. máj. 26. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

". Külföldön az embert nem tekintik teljes értékűnek, örökké bevándorlónak fognak nézni. "

Ez megint csak nem igaz. Valóban nem fognak rád németként tekinteni, de ha beszéled a nyelvet, próbálsz beilleszkedni, akkor igenis elfogadnak. A nyelvet nem beszélő, tömegszálláson, magyarokkal élő emberek nyomatják ezt a nem fogadnak el szöveget.

2013. máj. 26. 15:01
 3/6 anonim ***** válasza:

"Lelkileg megviselhet. Külföldön az embert nem tekintik teljes értékűnek, örökké bevándorlónak fognak nézni"

Ez egy nagy baromság. Én is külföldön élek, esküszöm jobban megbecsülnek mint otthon, főleg hogy ha látják is az igyekezetet, hogy nem kihasználni jöttem és igyekszem beilleszkedni. A mindennapi életben (vásárlás) is kedvesek.

2013. máj. 26. 15:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha látják, hogy igyekszel, persze megbecsülik, és jó kapcsolatokat/barátságokat is könnyen lehet kötni, de azért meg tud viselni egy kicsit - már maga a költözés. Minden új, mindenki idegen, minden ismerttől távol. Amikor Angliában laktam, kb 1,5 hónap kellett, hogy teljesen felfogjam, hogy "itt vagyok itthon".

Egyik barátom fél évre kiment Kanadába, de végig idegennek érezte a várost, akármennyire tetszett neki. Mondjuk ő nem beszéli a nyelvüket, lehet ez is közrejátszott. Ja és alig ragadt rá pár szó.

Magyar segítségre sajnos nem igazán lehet számítani, szinte mindenki kizárólag a saját dolgával van elfoglalva. Nekem is előre szóltak erről, nem nagyon hittel el, mert hát csak 16 jó ismerős várt, hogy mikor megyünk bulizni egyet. Aztán csak egyre számíthattam közülük, mikor segítséget kértem.

Költözésig mindenképp feküdj rá a nyelvtanulásra/gyakorlásra! Sok sikert nektek! :)

2013. máj. 28. 07:03
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!:)
2013. máj. 31. 20:34
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

Itt keress rá a Németországos posztokra.

2013. jún. 14. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!