Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan viselitek, hogy a...

Hogyan viselitek, hogy a legjobb barátnőtök hosszú évekre külföldre költözött?

Figyelt kérdés

Egy gyerekkori barátnőm kiköltözött az USA-ba. Tudom, hogy ma már a net mindenre jó, de azért az mégsem ugyanolyan. Közel 5 éve nem találkoztunk személyesen, és az időeltolódás miatt az interneten folytatott kommunikáció sem olyan könnyű, hiszen ha ébren vagyok, Ő akkor alszik, és fordítva.

Nehéz megemészteni ezt a dolgot, mert sokszor lenne szükségem az ölelésére, a megértésére, mint régen.

24/L

2013. máj. 5. 19:35
 1/7 anonim válasza:

Kedves kérdező, csak azt tudom leírni, amit már hasonló kérdezőnek leírtam. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

Szerintem ez ide egyaránt érvényes.

2013. máj. 5. 19:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Annyi a különbség, hogy mi (amikor csak lehet) beszélgetünk, mindig van téma. De így felnőttként már történnek olyan dolgok (eljegyzés, stb.), amiket jó lenne úgy megosztani Vele, hogy nem egy üzenetben, hanem élőben.. Látni egymás reakcióját, együtt ugrálni, nevetni, sírni, stb. Mind a kettőnknek megvan a maga kis élete, munka és miegyéb.. De nehéz "nélküle".
2013. máj. 5. 19:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is nehezen viseltem ezt el. Igaz hogy én fiú vagyok a barátnőm meg csak haveri alapon a barátnőm, de együtt nőttünk fel szinte, óvodás korunk óta ismerjük egymást.

A lényeg hogy ő is elköltözött csak ő Sydneybe Ausztráliába hogy pontos legyek, és nagyon közeli barátok voltunk. Persze vannak fiú baráataim haverjaim is, de mégis a gyerekkori barátom költözött el ami nagyon fáj nekem, mert a legtöbb dolgot vele osztottam meg. Oké hogy a párom itt van mellettem de azért egy igazi barátra is szükségem van. Ott is vagy 8 óra az időeltolódás tehát ott most lehet ilyen hajnali 4 óra körül, egy külön órám van ami arra az időre van beállítva. Sajnos mi sem tudunk sokat beszélni mert én dolgozni járok 12 órába, meg ő ott is dolgozik az anyjával költözött ki oda, meg a nevelőapjával és a bátyjával. És sajnos úgy ütközik a beosztásunk hogy élőben csak 1-2 hetente tudunk beszélni.

3 éve költözött ki oda, és eddig csak egyszer találkoztam vele, mert a nagymamája temetésére hazajöttek még tavaly, de akkor is csak 2,5 napot voltak itthon sajnos.

Mi csak emailezünk inkább mert 2 hete nem beszéltünk élőben.

Már kezdem ezt megszokni hogy nincs itt a közelembe és valószínű hogy nem is lesz mert úgy néz ki örökre kint maradnak, a barátnőm biztos mert már 10 hónapja jár egy helyi sráccal aki nagyon rendes ember és beszél magyarul mert az apja magyar volt, tehát tudtam vele beszélni, igaz hogy úgy beszéltünk hogy részben magyarul részben angolul mert neki angol az anyanyelve magyarul is szépen beszél, de vannak olyan kifejezések amiket nem ért még.

Nekem is fáj ez, de valószínű hogy 2 évig egyáltalán nem fogunk találkozni mert biztos hogy nem jön haza. Persze úgy volt hogy idén nyáron 1 hónapra hazajönnek, ugye rokonlátogatásra de ez nem fog nekik összejönni, és valószínű hogy még jövőre sem.

Csak ugye így én úgy érzem hogy kezd ellaposodni a barátságunk mert már egyáltalán nem olyan mint régen, hiányzik a hülyülés vele, a bulik, meg persze ő a fiúkkal barátkozott inkább, és a sok közös haverunk is már egyre ritkábban tartja vele a kapcsolatot és én is kezdek úgy lenni vele hogy lassan már annyira ellaposodik a barátság hogy örülök ha köszönő viszonyban leszünk.

Szerencsére a párom nem féltékeny miatta mert tudja hogy van fiú és lány közti barátság főleg ha ki8skoruk óta ismerik egymást, neki is van egy fiú haverja de nem legjobb barátok, de már ő sem látta őt 3 hónapja mert Szlovákiába költözött, de az még mindig közelebb van mint Ausztrália, mert Szlovákiába autóval 40 perc alatt odatudok menni, onnan meg már csak 30 percre lakik.

2013. máj. 5. 20:14
 4/7 anonim válasza:

hát igen nem lehet csak úgy áthívni a szomszédból.

Viszont évente egyszer legalább találkozzatok!

mondjuk te meglátogatod őt (vendégül lát pár napra), aztán jövőre ő jön el hozzád egy hétre nyaralás gyanánt.

Ő megmutatja az élő környezetét, te meg, hogy mi változott a kis hazánkban mióta elment. :)

Nekem Szlovéniában él így egy ismerősöm (osztálytárs), akivel így szoktam találkozni, igaz tavaly sajnos nem tudott eljönni.

De amikor találkozunk, akkor az a 1 hét elég töményen arról szól, hogy bepótoljuk a kimaradt dolgokat!

2013. máj. 5. 20:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Valóban jó ötletnek tűnik ez a látogatás dolog, csak az anyagi vonzata is ... mondhatni gyönyörű. :/
2013. máj. 5. 20:19
 6/7 anonim válasza:

Hát igen az oda vissza kicsit húzós árban, még fapadossal is horribilis, főleg mert legalább 1* át is kell szálin másik repülőre.

Viszont a szállás része megoldott, szóval arra nem kell gyűjteni!. :D

2013. máj. 5. 21:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem az összes barátnőm elköltözött, van aki UsA-ban, van aki Svájcban, van, aki Londonban, van, aki más városban lakik. Nagyon rossz volt megszokni, hogy a abrátnős programok nem hétköznapi laza kis sétálós, beszélgetős délutánok, hanem nagy esemény... A netes kapcsolattartás nem nagyon megy nekünk, heti 1 üzenet és kb és kész... Valahogy nem olyan... Sokszor nincs is mit írjak, mert nem történik semmi különös, csak azok a lazulós közös programok hiéányzonak, hogy elmenjünk sörözni, kávézni, vacsizni, vásárolni, sétálni, akármi. Nagyon rossz így:(
2013. máj. 16. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!