Megy valaki 2013-2014-es tanévre külföldre cserediáknak?
Huh .. szóval :)
Mennyire kemény a suli? Hány tárgy van? Mennyi kötelező, mennyi a választott? Mi számít tanórának, és mi szakkörnek? Nem tudok jól angolul, bàr nem vagyok félénk, szóval nyomom kézzellábbal az elején,csak azt halottam,hogy rengeteg esszét kell írni. Értelemszerűen ez eleinte ratyin fog menni, mert egy átképzett tanár tanít aki olyanokat mond, hogy a start soha nem lehet inges alakban, közben előzősorban a példamondatban is volt... szóval a kérdés. Az elején hagynak egy kis időt, hogy beleràzódjak, vagy rögtön bevágják az F-et? A másik a sport. Azt mondták, hogy érdemes du sportolni, de én itthon nem sportoltam még úgy pl ilyen Szabályos szinten, de ha lenne rá lehetôség softballozni, vagy teniszezni, szívesen elkezdenék. Szóval van esélyem, van olyan hogy pl kezdők? Vagy oda olyanok jelentkeznek akik eddig is azt nyomták?
Ti a telefonálást hogy oldottátok meg?
Köszi előre is :)
Szóval akkor folytatom. Lányként is fontos a sport, hidd el tetszeni fog. Szóval lányként be tudsz állni a cheerleader-csapatba, ők messze a legjobb csajok az iskolában, de ők meg is kapják a stigmát hogy a focicsapat végigment rajtuk. Összességében cheerleadernek lenni az nagy elismerés. A softball-t annyira nem javaslom, mert nem annyira elismert sport, inkább arról szól hogy feminista, nagy seggű libák megpróbálják bebizonyítani hogy ők is érnek annyit mint a férfiak. A sportok egyébként nem úgy vannak hogy minden sport egész évben, hanem van három szezon: az őszi, téli, tavaszi. És mindhárom szezonban másféle sportok vannak. Szóval amerikai foci csak ősszel van, atlétika csak tavasszal, kosárlabda csak télen... szóval nyugodtan válogathatsz az év folyamán. ezért az ottani sportolók valójában különböző sportokat csinálnak az év során, attól függően minek van a szezonja. Csak mindenkinek van egy sport amiben a legjobb, és a többi szezonban csinált sport, gyakorlatilag arra való felkészülés. Amúgy szívesen fogadnak totál kezdőket is, csak ott keményen kell ám küzdened. De hidd el megéri. És simán lehet közeli barátot szerezni. Ha vallásos vagy, akkor inkább a templomból. A vasárnapi mise után, délután van egy olyan hogy Youth Group ez szerintem minden egyes templomban van, és ez gyakorlatilag egy csak fiatalokból álló kis csoport akik rendszeresen találkoznak mindenféle programokra. Ott garantáltan ki tudsz jönni emberekkel. Az iskolában is sok keresztény, templombajáró lesz. Az amcsi diákok csak egyetemen hülyülnek be, ezt tapasztalatból tudom mert 4 évig egyetemre is jártam kint.
A szórakozás az amerikai suburban embereknek kb. olyan mint itt a kisgyerekeknek. Ez nagyon függ attól hogy hol leszel, melyik államban. Nálunk Kaliforniában egy nagyon tehetős környéken laktam, szinte kizárólag gazdag diákokkal körülvéve. Ők annyira nem durvák. Szórakozóhelyeket el lehet felejteni, senkit nem engednek be sehova 21 alatt, és tényleg ellenőrzik. Házibulik vannak néha, de nem olyanok mint a filmekben, hanem jóval szolidabbak, de ez megint közösségfüggő. Nincsenek ezek a nagy lerészegedős, kefélős party-k, mert amelyik felnőtt 21 év alattiaknak vesz alkoholt (máshogy nem lehet, mert nektek nem adják ki) az börtönt kockáztat, szóval az amit a filmekben látsz inkább egyetemen jellemző. A szórakozás legtöbbször mozi, bowling, pizzázó, videogame night, hétvégéken a parkban tag-et meg baseball-t játszani... tehát nagyon izgalmas egyébként, csak tényleg olyan mintha kisgyerekekről lenne szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!