Repülővel Kanadába?!
Kanada nagy ország. Hova mennél? Közvetlen járat nincs, de európai átszállással (London, Párizs, Frankfurt, Amszterdam stb.) megoldható, nyilván ajánlattól függ.
Nem, Kanada nem veszélyes.
Montrealig egy nyugat-európai városból kb. 8 óra az út, Vancouverbe vagy 12.
Nem tudsz rossz gépre szállni. Ez nem a bkv vagy máv, hogy oda szállsz ahova akarsz aztán rossz helyre visz. :) Sose repültél még?
Amúgy átszállás se nehéz. Ki van írva minden, elolvasod, megkeresed hova kell menni aztán kész. Nem nagy tudomány, naponta több ezren csinálják.
Nagyon egyszerű. Leszállsz az első járatról, követed a Transfer passengers táblákat (általában az adott városba utazók és ezáltal csomagot felvevőkkel (Luggage tábla) ellentétes irányba rakják, hogy így is minimalizálják az eltévedés lehetőségét. Sétálsz reptér mérettől függően 5-10-15 percet és megérkezel az indulási kapukhoz. Megnézed, hogy melyik gate-ről indul a második járatod, odamész, leülsz, vársz, kajálsz, vásárolsz, kószálsz, akármi.
Foglalás meg vista.hu, pelikan.hu, vagy akár be is mehetsz ezeknek a cégeknek az egyik irodájába is, ott az ügyintéző válaszol is minden kérdésedre. Arra figyelj, hogy az átszállásnál ne legyen túl sok várakozási idő és ne úgy repülj, hogy éjszaka érkezel meg az átszállási reptérre és onnan csak reggel indulj tovább, szar dolog a padokon aludni.
Háááát ez azért nem mindig úgy van ahogy az előző leírta, de ettől függetlenül valóban képtelenség eltévedni.
Arra a gépre amire átszállsz, kapsz beszállókártyát, amire rá van írva a kapu betűjele és száma. A feladatod az hogy kövesd a táblákat a betűjelhez majd az adott területen a megfelelő számú kaput kell megtalálni. Képtelenség eltéveszteni (na jó, Atlantában iszonyú szar a jelölés, de oda nem mész :P ). Londonban ez terminállal lehet súlyosbítva.
De ha netán nincs ráírva a gate még a pesten kapott beszállókártyára, a terminálok tele vannak szép nagy képernyőkkel amin rajta vannak az induló járatok, megkeresed a vancouverit, a vége felé lesz :)
És valóban nem tudsz rossz gépre felszállni, nem hagyják. A kapun ki van írva amúgyis hogy hova megy a gép.
Én Vancouverben élek, és legalább két tucatszor jöttem már Európából át és még sosem kötöttem ki Pekingben :D
ne a beszállókártyára nyomtatott terminal és gate jelzés után menj, hanem először vesd össze a monitorokon jelzett indulási hellyel. Nekem nem egyszer volt már, hogy nem onnan indult, mint ami meg volt jelölve a boarding pass on. (sőt, többször volt változás, mint ahányszor maradt a hely)
Amúgy nem para, ne félj tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!