Hogyan működik a Ryanair check-in és a kézi poggyász?
Sziasztok!
Most utazok először ezzel a céggel, de eléggé megbonyolítják ezt a check-in-t! Számomra az nem egyértelmű, hogy mi négyen fogunk utazni, és ketten vettünk poggyászra is jegyet! Poggyásszal a reptéren kell vagy online check-int kell végezzek? Nekem az jön le, hogy mind a négyünknek online check-int kell készíteni, majd az utazás napján beállni a pulthoz és feladni a kettő poggyászt! Ez így működik? Ha nem akkor hogyan? Azt mondják, hogy a kézi poggyászra nagyon figyelnek! 55x40x20 a szabvány méret! Mi van akkor, ha egy picit másképp jön ki? pl. 50x40x25 Én úgy hallottam, hogy az a jó, ha a számokat összeadva 115 jön ki! Ez így van? Mekkora itt a tolerancia?
Ebben kérném a segítségeteket!
A check-in úgy van, ahogy írtad. Magatokat online becsekkoljátok, a csomagokat pedig a reptéren leadjátok.
A csomagméret dimenzióit nem lehet variálni, van olyan társaság ahol ez az összeges limit van, de a Ryanair nem ilyen. Egy keretbe vagy egy kartondobozba teszik, ha belefér akkot mehet, ha nem, akkor nem. Ugyan én sok embert láttam már nagyobb táskával átcsusszanni, de személy szerint nem kockáztatnék.
Checkin nem egyenlő csomagfeladással. Online utasfelvételt kell csinálni mindenkinek tehát, különben drága mulatság lesz ha nem teszitek és a reptéren kell. Szóval csináljátok meg ahogy írod és nyomtassátok ki és vigyétek magatokkal a reptérre.
Kézipoggyász méretről röviden annyit, hogy a 55x40x20 méretbe nem fér bele az 50x40x25. 50x40x20 az pl. oké. Ha kockáztatsz és sikerül akkor amúgy a tied is jó lehet. De vállald méltósággal ha sok ezret fizettetnek mégis. Részletesebben erről a témáról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!