Volt már valaki Bakonybélen? Ha igen akkor mondana róla véleményt?
Nagyon szeretem Bakonybélt, ahogy az egész Északi-Bakonyt is! :)
Jó hely, nyugodt falu, nagyon szép környezet, és csodás túraútvonalak. Ha túrázni tervezel, mindenképpen ajánlom a Kőris-hegyet a "golyóval", az Odvaskő barlangot, a Gerencét, ami hatalmas vízfolyás, de tavaly nyáron kiszáradt, és a falu határában lévő Szentkutat a kápolnával. Bár nem voltam sem a Bakonyi Erdők Házában, sem pedig a Csillagdában, de mindkettőről csak jókat hallottam. Híres a bencés templom, és hasonlóan nevezetesek a környékbeli betyárbarlangok. Ilyen az említett Odvaskőn kívül a Tönkölösi Likas-kő, és a Pörgöl-barlang. Ha szereted a természetjárást, feltétlenül szerezz be egy Bakony turistakalauzt.
Buszos/autós kiránduláshoz: Jó a közlekedés Zircre, és relatív jónak mondható az én városomra, Pápára is. Zircen az arborétumot és a Természettudományi múzeumot tudom ajánlani, míg Pápán látogasd meg a más hasonló helyekhez képest nagyon olcsó termálfürdőt, a megújult belsővel rendelkező Várkastélyt, és a Főteret, ami már lassan tényleg elkészülhetne...
A Zircet Vinyével összekötő vasútvonal fantasztikus élmény mind levonatozni (sooooook alagút, és völgyhíd), mind végigsétálni a Cuha mellett. Nem messze van a Cseszneki vár, ahonnét gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra, és nagyon gyakran szoktak ott várjátékok, és egyéb rendezvények is zajlani.
Jók Bakonybél környékén az erdei biciklis útvonalak. Legtöbbször tükörsimára leaszfaltozott, vagy murvás erdészeti utakra kell ilyenkor gondolni. Bakonybélből Herendre egy jó, biciklivel is járható túraútvonal vezet, és ha szereted a régi, elhagyott épületeket, akkor felfedezheted a Középső-Hajagon az elhagyott radarállomást is.
Csodaszép a Bakony, mondhatni, hogy jól ismerem a környéket, de mindig új arcával tudok találkozni, akárhányszor is megyek kirándulni oda. Mindenkinek csak javasolni tudom a tájat!
Ha bármi konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok (szállásokhoz, éttermekhez sajnos nem értek).
Üdv.:
polarbeer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!