Volt már valaki hosszabb ideig Izlandon?
Figyelt kérdés
Néhány kérdést szeretnék feltenni, ha élő fórumot tudtok, az is nagyon jó lenne.2013. márc. 25. 11:06
1/7 anonim válasza:
Keresd facebookon egyik ismerősömet, ő volt ott asszem egy hónapot. Endry Csima (Endy) néven van fenn. Szntem tuti segít, mert jófej a gyerek. :)
2/7 JanoviczkiFerencné válasza:
szia én voltam, igaz már 10 éve volt. Dolgoztam is kint, meg volt egy barátom, hozzá többször visszamentem, mondjuk úgy laktam is ott egy darabig. Imádtam!!!
3/7 A kérdező kommentje:
Mennyi ideig voltál kint? Elmondanád milyen ruhákra volt a leginkább szükséged? Milyenek arrafelé a nyarak? Tudom, hogy hűvös, de az ottaniak kisnadrágban mászkálnak :D Mi az, amit tuti nem hagynál itthon, ha most is kimennél? Nagyon köszi!
2013. ápr. 7. 16:17
4/7 JanoviczkiFerencné válasza:
na ez tényleg fontos, mert én először májusban mentem ki, és naivan egy kis bőrdzsekit raktam a bőröndbe, úgyhogy azzal kezdtem, hogy 20.000ft-nyi koronáért vennem kellett egy kabátot. Én a jeges tenger partján laktam Reykjavikban és kb. olyan volt az idő mint most itt. Mindenképp vigyél egy melegebb dzsekit, melegebb nacit meg egy kötött pulcsit. Ők is inkább úgy divatoznak, hogy a miniszoknya meg a top alá vesznek hosszú nadrágot, polot. Ja és éjszaka is világos van, ez először elég furcsa alvás szempontjából. Nagyon drága volt minden, mert nincs iparuk, általában amerikából hozzák a cuccokat. Persze nekik nem drága. Ha kifogsz egy kis földrengést ne ijedj meg, csak kissebbek szoktak lenni. Gyönyörű hely, nincs hozzá hasonló, igaz növényzet nincs, de a szinek is teljesen mások mit itt. Nagyon sok a fogyatékos ember, mert belterjesek, de ezt ők természetesnek veszik, dolgoznak is a fogyatékosok. Amúgy jó fejek, sokat piáznak, de ne veszélyesek. A kajájuk nem valami finom, eléggé ízetlen, de mivel nincs más úgyis megeszi az ember. Nagyon praktikus emberek, pl. csak azért nem vesznek új telefont, mert a régi kiment a divatból és ez nagyjából mindenre igaz. Ja és nem lopnak, mivel a szigeten úgyse tudnák hova vinni pl. a lopott kocsit. Rengeteg a gyerek, nagyon sokat szülnek, támogatják őket ebben. Hát ez 10 éve volt, nem tudom azóta változott-e valami. Ja a vizük büdös, mert csak gyógyvizük van, azt isszák, azzal mosnak stb.. Rezsit nem fizetnek szinte semmit, melegvízzel fűtenek, azzal megy az áram. Nagyjából ez a lényeg, ne hagyd ki ezt az utat, gyönyörű lesz, én nagyon örülök, hogy járhattam Izlandon, ha valaha lesz annyi pénzem, a kisfiamat mindenképp el fogom vinni. Jó utat!
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon sok hasznos dolgot írtál le, köszönöm szépen! Nagyon fogom élvezni :))
2013. ápr. 7. 20:36
6/7 khula válasza:
Sziasztok en vagyok az 10000,dik aki eszt kerdezte talan itt ,izlanra keszulodok tavasszal csak anyi infora lenne szuksegem ,hol merre lehet lakast berelni ,mi kell hogy el helyeszkegy dolgozni meg ehez hasonlok ha barki barmivel tud segiteni akar kicsi infoval meg koszonom,,szevasztok ;-)
7/7 A kérdező kommentje:
Helló, facebookon van egy izlandi magyarok csoport, teljesen élő fórum :) Ha van facebook profilod, keresd meg őket és hivasd meg magad a csoportba :)
2013. dec. 18. 18:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!