Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Honnét tudják, hogy melyik...

Honnét tudják, hogy melyik országba mennyi turista érkezik, és ők melyik országból?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy "Magyarországra Németországból érkezik a legtöbb turista".

Honnan tudják ezt? Miféle statisztika ez? És miért olyan biztosak benne?

Pl. ha én EU-s országba megyek autóval vagy biciklivel, akkor a kutya sem kérdezi, hogy honnan jöttem, már útlevelet sem ellenőriznek, határon sem állítanak meg. Kimegyek, mondjuk Ausztrián át Németországba, vagy éppen Szlovákiába, majd hazajövök és ha nem beszélek senkinek róla, akkor senki sem tudja, hogy hol voltam turistáskodni...

Tippek, vélemények, szakértői hozzászólások jöhetnek!

2013. márc. 7. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha hotelben,motelben vagy egyéb szálláshelyen szállsz meg,akkor elkérik az útlevelet,és felírják milyen országból jöttél,és a statisztikai hivatalok összegyűjtik ezeket az adatokat.Ha nem szállsz meg sehol "hivatalosan" arról nem fognak tudni,és nem lesz benne a statisztikai adatokban.
2013. márc. 7. 10:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez így van, ahogy az előző válaszoló írja. Továbbá közvélemény kutatásokat is végeznek, az adott országban, amiket még pluszba össze tudnak vetni a szálláshelyektől származó statisztikákkal. Ezekből is leszűrhető, hogy pl. Németországból, mely országokban utazott a legtöbb turista, milyen célból (pl. rokonlátogatás, üzletkötés)...stb.
2013. márc. 7. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy írták. Illetve pl. sokan utaznak repülővel ott meg elég jól nyomonkövethető honnan hova mennyi ember ment.

"majd hazajövök és ha nem beszélek senkinek róla, akkor senki sem tudja, hogy hol voltam turistáskodni... "

Ezt nem tudom hogy értetted, de remélem nem szó szerint. A statisztikákba lehet, hogy így nem fogsz bekerülni, de hogy senki sem tudja azt ne gondold azért. :))

Vagy nincs mobiltelefonod és bankkártyát sem használsz? Szóval érted, a nagy testvér figyel bárhol jársz... :)

2013. márc. 7. 13:40
 4/5 anonim válasza:
Olyan titkosrendőrség van Magyarországon, hogy felállna a szőr a hátadon, ha megtudnád:)
2013. márc. 9. 18:40
 5/5 anonim ***** válasza:
... és nem csak Magyarországon, tegyük hozzá. Bár a kérdezett statisztika nem valószínű hogy ebből készül. Ezt csak arra írtuk, hogy olyan nem nagyon van amiről senki nem tud.
2013. márc. 9. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!