Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Elvált vagyok 2 gyerekkel....

Elvált vagyok 2 gyerekkel. Európai országba repüléskor kell a másik szülő beleegyező nyilatkozata ahhoz, hogy kimenjünk az országból X időre?

Figyelt kérdés

Most olvastam a ferihegyi reptér oldalán, hogy:

Ha 1 gyerek 1 felnőttel utazik! Új nemzetközi repülési szabályzat lépett életbe charter járatokon gyermekkel utazók esetében. Ha a gyermek csak egyik szülővel, vagy nagyszülőkkel utazik, akkor a budapesti check in pultnál szükséges a másik szülő vagy utóbbi esetében mindkét szülő aláírt írásos nyilatkozata, melyben beleegyezésüket adják a gyermek külföldre történő utazásához. A nyilatkozat mellé csatolni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát is.

Ha elvált vagyok akkor is kell ez a sok cécó?

2012. dec. 16. 00:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, ha elvált vagy akkor még jobban kérik ezeket a papírokat.
2012. dec. 16. 01:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Bizony. A másik szülővel meg iratot, hogy En, mint Kovács István tudomásom van arról es beleegyezem hogy volt feleségem, Kovácsné Szabó Katalin Norvégiába távozzon két gyerekemmel, Kovács Szilviaval es Kovács Aronnal 2012. 12. 21-en 2 hétre. Minden személyes adat legyen benne.
2012. dec. 16. 07:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, mivel ha egyszer házasok voltatok a gyerekeknek mindkettötöknek gyámsága van. Ez még nem tünt fel hogy ovodába iskolába pl kötelezö mindkét félnek a beiratkozást vagy nagyobb dolgokat aláírni?

ès ez nem is játék, mert pl ha te beiratod oviba és apuka nem írta alá (nálunk az ovi el sem fogad egy aláírást), akkor apuka simán beperelhet hogy ö nem is abba az oviba akarta irattatni.

2012. dec. 16. 07:41
 4/4 anonim ***** válasza:

"Ha elvált vagyok akkor is kell ez a sok cécó?"

Akkor kell csak igazán, ha nem akarsz nagyobb bonyodalmat magadnak. Aki házas az ritkán akarja "ellopni" a gyereket messzi külföldre a másik szülő elől. Elváltaknál inkább jellemző sajnos.

2012. dec. 16. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!