Tanácsokat szeretnék a Maldív-szigetekről! Jártál már ott?
Sziasztok!
A nászutunkat tervezgetem. Eddig Hawaii-t nézegettem, de rábukkantam az Indiai óceán gyöngyszemeire, a Maldív szigetekre! :)
Kérdésem, hogy járt e már ott valaki május végén, júniusban?
Végül is teljesen mindegy, kifejezetten a nyári időszak és szeptember érdekelne, ugyanis májustól-szeptemberig tervezzük valamelyik hónapban, még nem tudjuk mikor! Május vége lenne a legideálisabb, ugyanis májusban lesz az esküvőnk! :) Úgy tudom nyáron vannak ezek a monszunok, és nagyon sokat esik az eső, ezért télen ideális menni, igaz ez? Valaki esetleg meg tudná cáfolni ezt, aki nyáron volt?
Szívesen várok minden tapasztalatot, élményt, sztorit is! :)
Előre is nagyon köszi mindenkinek!
Én a Maldiv-szigeteket ajánlom nászútra. Igazi földi paradicsom.
Jártam már mindkét helyen:
- Maldiv-szk, pont nászúton, pont május 2.felében... minden rendben volt, és a környezet valóban egyedülálló. Ahol mi voltunk: egy parányi(!) szigeten tesznek le, ami egyben az egész sziget = szálloda. Bungaló előtt 2-3 méterre ott a viz. Túl sok lehetőség tényleg nincs (búvárkodás, kirándulások szomszédos szigetekre)... viszont nászúton ez talán elfogadható :-)
- Hawaii: szintén gyönyörű, de szerintem nem annyira különleges... (szerintem Hawaii-t azért tartjuk különlegesnek, mert Amerikában van, a világ Amerika-központú, és amerikaiaknak az a óceán közepi sziget van legközelebb. Némi túlzással, hasonló élményben lesz részed, mint ha elmész Gran Canariara, Zöldfoki szigetekre, Máltára, stb). Viszont aktiv nyaralásra, pihenés és kirándulások kombinálására tényleg ideális (ld. fenti helyek)
Első válaszoló biztonságra vonatkozó kommentjét nem értem.
Első válaszolónak:
Én sem értem a biztonságra vonatkoztató állítást, és azzal sem értek teljesen egyet, hogy látványosabb, bár kinek mi a látványos, ugyebár! :) Még egyik helyen sem voltam, így nem tudok nyilatkozni, csak fotók alapján.
Második válaszoló:
Köszönöm szépen a kommentedet! Igen, én is ezért is mondtam le Hawaiiról, nem vagyok megőrülve Amerikáért mint egyesek, persze egyszer majd megnézném, de nászútnak szerintem is jobb lenne valami nyugisabb paradicsom! Bár imádok kirándulni, akkor csak lazítani és nyugodtan szeretnék a fehér homokon relaxálni, semmire se gondolva, csak egymásra :)
Meg szabad kérdezni, hogy melyik szigeten voltatok? Búvárkodni én is szeretnék majd :) Tehát akkor minden rendben volt május második felében? Kb. mi is akkor mennénk. Melykik évben voltatok? Persze minden a szerencsén múlik, mert bárhol bármikor elromolhat az idő, akárhol vagyunk, a rengeteg környezetváltozás miatt! :/
Szia! Hawaii-ról Én is lebeszélnének. Persze ha később úgy alakul, érdemes megnézni, de nászútra a Maldív-szigetek sokkal inkább alkalmas. Linkelek egy videót, ami jól reprezentálja a helyet és hasznos is lehet: http://www.youtube.com/watch?v=O5VAhtsFR-Y
Ha megengeded mondanék még két helyet amit szívből tudok ajánlani: Az egyik a Seychelles-szigetek, ami tipikus nászutas hely, a másik pedig Bora bora amiszintén jó választás. Remélem segítettem. :)
Masodik vagyok ujra: Summer Islanden voltunk, 2007-ben (de regen is volt)
Sok boldogsagot Nektek!
4-es válaszolónak:
Köszönöm a videót! :) Érdekes volt. Kár, hogy nem teljes egészében a turizmusról és a látnivalókról szólt! Egyet értek, hogy a Maldív-szigetek maga a paradicsom! Csak reménykedni tudom, hogy jó időt fogunk kifogni amikor megyünk! A másik kiszemeltem amúgy a Seychelle-szigetek voltak amúgy! :) Talán ott jobb az idő a nyáron, ahogy olvastam.
A lényeg, hogy jó lenne az Indiai óceánra menni nászútra, de "tartaléknak" még ott van a fejemben a Karib-térség is, majd meglátjuk melyik lesz, közösen fogjuk úgyis eldönteni, hogy hová, csak az én szívem a Maldív-szigetekre húz, persze nem valami kecsegtető a tudat, hogy ott nyáron van az esős időszak! :S Ezeket a szempontokat is figyelembe fogjuk venni, a választáskor! :) Na meg hát attól is fog függeni, melyik mennyibe fog kerülni, ha például épp a Seychelle-szigetek lesz akciósabb, oda megyünk majd... ;)
Utolsó kommentelő, köszönjük szépen, viszont kívánok minden jót, és mégegyszer köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!