Hogyan ellenőrzöd le, hogy mindent beraktál-e utazás előtt?
7/7, na ez igazán profi :-)
nekem is van elmentett listám, de rajta párhuzamos alcímekkel van külön: ha kirándulni megyek, ha konferenciára, nyaralni, stb.
És a gyereknek is van külön listája. Pakolás végén sárgával szoktam kihúzni ami még hiányzik, vagy felírni egy kis cetlire azt a 2-3 dolgot, amit csak a legvégén tudok berakni.
Én elég gyakran megyek, néha egy-két napra, de volt hogy 5 hétre és csak egy hátizsáknyi holmit vihettem.
A listát nem írom le, kategóriák vannak a fejemben és aszerint megyek. Egyszerre egy kategóriát pakolok össze, és akkor rendezem el a táskát ha már minden megvan.
A kategóriák:
Ruházat (alsóneműk, utcai viselet, strandviselet, éjszakai, meleg cucc, alkalmi viselet, cipők)
Pipere (tisztálkodóeszközök, papucs, törölköző, fogápolás, fürdőköpeny, hajápolás, nőknek plusz két konténer szépségápolás, szemetes/szennyeszsák)
Papírok (igazolvány, iratok, jegyek, pénz, bankkártya, biztosítás, gond esetén értesítendő személyek)
Útravaló (ételek, italok, edények, evőeszközök, adott esetben mosogatószer, szivacs, konyharuha, svájciicska külön ajánlott)
Egészségügyi felszerelés (gyógyszerek, sebtapasz, fertőtlenítő, egészségügyi jegyzet ha kell, benne életmentő gyógyszerek listája hatóanyaggal, vércsoport, adott betegségekről és allergiákról szóló leírás a célország nyelvén és/vagy latinul)
Elektronika (laptop, telefon, TÖLTŐ!!!, áramátalakító, elosztó (de jól jön a vonaton...), mp3, FÜLHALLGATÓ!!!, átjátszókábel, fényképezőgép) a kiegészítők gyakran lemaradnak és az igen kellemetlen...
Ajándékok + az utazás jellegétől függő külön felszerelések, egy ismerősöm pl. soha nem kelt útra műkaki, viszketőpor, habzó kockacukor és más hülyeségek nélkül. Egyes országokba célszerű pl. pár karton cigarettát is vinni, a határőrök és más hatóságok speciális igényeinek kielégítésére és a gördülékenyebb üzletmenet biztosítására. Célszerű telefonra feltenni gyakran használt kifejezések szótárát is, ha nem megy a helyi nyelv. Ne bízz az angoltudásban, pl Olaszországban semmire nem mész vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!