Mi mindenre jó egy utazás? Mik az előnyei és milyen hátrányokkal járhat?
Az élmény. Ráadásul pont ez az előnye és a hátránya is. Ha jó volt az utazás, kellemes élények vannak a helyről, az emberekről stb. akkor olyan élményt kaphat az illető amit nem nagyon lehet máshonnan megszerezni. Én pl. nyáron voltam az Alpokban, Németországban és nagyon szép volt, kellemes élmény legszívesebben minden nap megnézném a képeket a nyaralásról. Ezt nehéz leírni mi ebben a jó illetve az előny, de szerintem olyan élményeket kap az ember utazás során amire nagyon sokáig emlékszik az ember.
A hátránya ugyanez lehet: ha az elmény negatív, történt valami rossz, akkor az beárnyékolja az egész utazást. Hiába volt minden szép és jó ha valaki beteg lesz az ételtől vagy ha ellopják a pénzét. Arról nem is beszélve, hogy külföldön az ember könnyen lehet áldozat, sok helyen pont a turistákra vannak kiélezve a tolvajok...
Előnyei:
- világképedet alakítja, tágítja
- lehetőség új emberek, kultúrák megismerésére
- kiszakadás a szürke hétköznapokból, kikapcsolódás
- új emlékek, élmények szerzése
- idegennyelv gyakorlására lehetőség akár anyanyelvi környezetben
- egyre több kérdésre tudsz válaszolni a gyiken :D
Hátrányai:
- elmész nyaralni, pihenni, és utána fáradtabb vagy, mint előtte :)
- "átállási" gondok: pl. ha messzire mész, időeltolódás miatt, de olyan is, hogy pl. az immunrendszered nem bírja azt, amit a helyieké igen (víz, kaja...)
Most ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!