Ausztriába érdemes költözni?
Két példa.
1. Egy ismerősöm, akit anno én rugdaltam át az érettségin és a diplomán, kiment Ausztriába nyári munkára - persze, jő régen - ,szerény képességekkel és nyelvtudással.
Mára osztrák állampolgár, felújitotta, majd megvette az itteni házukat, a szüleit havonta tisztes összeggel segiti - holott hellyel-közzel munkanélküli.
2. Székely rokonom a Csau-éra alatt szökött ki - otthon péksegéd volt. Ma egy sajtgyárban közép-főnök, saját háza, kocsija van, simán eltartja a feleségét és 4 lányát, nem is akárhogyan.
(Én meg '79-ben, friss diplomáskánt, angol nyelvtudással fél napig gondolkodva üldögéltem az athéni amerikai követség kőkeritésén, és,ha valahogy túlélhetném, elvágnám a saját torkomat, amiért nem mentem be.)
Ezek után: Szerinted??
Ja, és ma munkanélküli vagyok, 55 éves mérnökként esélyem sincs elhelyezkedni, ha nem lenne némi megtakaritott pénzem, és nem lenne olykor svarc, már régen megdöglöttem volna!
Azt hiszem, ezt titulálják kontrasztnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!