A skandináv népek miért fújnak egymásra?
Pedig az alapján, amit láttam/hallottam, eléggé fújnak. A dánok folyton a norvégokat szidták, de kb. úgy, mint mi a szlovákokat. A norvégok ugyanúgy savazták a dánokat, de nem tudom, hogy miért. A svédek pedig mindkettőt oltották. A norvégokról úgy beszéltek, mintha nem is civilizáltak lennének, a dánokat pedig a "nagy pofájuk" miatt. Persze a svédeket is utálta a másik kettő, mert elvileg "azt hiszik, hogy övék egész Skandinávia".
Pedig én a viselkedésükben nem sok különbséget vettem észre(talán a svédek kicsit kedvesebbek, mint a másik kettő)
Véletlenül leltem erre a kérdésre.
A Kalmár Unió idején sem voltak valami jó viszonyban egymással, ezért szokták mondani, hogy a Kalmár Unió óta egymást piszkálják a mai skandinávok, de persze csak barátságból! :D
Stieg Larsson is ezt mondta az interjúban a halála előtt. És, ha jól tudom, a dán meseíró szidta a norvégokat.
Tehát, nem mondhatom, hogy fújnak egymásra.
Olyat is hallottam, hogy a svédek viccesnek találják a dánokat, mert (állítólag) hiperaktívak és vicces a kiejtésük, és a dánok is ugyanezt gondolják a svéd nyelvre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!