Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hátizsákos utazás. Valahonnét...

Hátizsákos utazás. Valahonnét tudok erről információkat gyűjteni?

Figyelt kérdés

Annyira szeretnék utazni. De nincs és soha nem is lesz rá elegendő pénzem.

Barátnőm mesélt egy haverjáról, aki stoppolással körbejárta egész Európát.

Kb. 300.000 forintos tőkéből mekkora út finanszírozható? Ha közbe találnék pár helyen alkalmi munkát. Legolcsóbb szállások, ingyen útiköltség.

2012. júl. 30. 10:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Szerintem az ilyen utakon önmagukra találnak az emberek, egy zarándoklat az életükért.

8-as válaszoló te nagyon bátor vagy. Engem iszonyatosan megterhelne lelkileg az az út. Irak, Irán, Grúzia mind háború sújtotta övezet, bármikor, bárhol, bárhonnan előkerülhet egy önkéntesmerénylő.

Olaszország Vatikán, Róma, Velence ect... Franciaország Párizs. Ezek azok a helyek amiket ha egyszer elindulok biztos, hogy nem hagyok ki.

Párizstól kicsit féltem, hogy túl drága. Megnéztem, hogy milyen áron vannak hostelek... Konkrétan ugyan olyan árfekvésű, mint bármely más országban. Vannak drágábbak, olcsóbbak, de ugyan az. Szóval nagyon megnyugodtam.

Ráadásul kibírok alvás nélkül 24-36 órát is, ha annyira borsos, akkor egyáltalán nem muszáj pénzt költeni szállásra, aludnék később a vonaton, ami meg "ingyen" van.

Tehát rájöttem, hogy ha van pár magasabb színvonalú város a látótérben az sem akadály.

9-es válaszolónak: Ijesztőbb, az tény. De sötétben a nyolcadik kerület is vérfagyasztóan ijesztő.

10-es neked meg jó utat és vigyázz magadra!

Ráadásul szerinte teljesen igazad van, az emberek egymásra találnak, ha magukra vannak utalva. Szóval ha annyira ijesztőnek találnám egyedül biztosan betudnék csatlakozni bárhova 1-1 napokra..

A nyelvtudás, illetve annak hiánya szerintem egyáltalán nem hátrányos. Természetesen nem tudok olyan mélyen behatolni a helyiek életébe. De az út folyamán szerintem simán össze lehet szedni egy minimum társalgási szintet.

Én kb. megértem amit az emberek mondanak, van szókincsem is, csak még válaszolni nem nagyon tudok a kiejtés miatt. De ugye, ha az ember rá van utalva.. Akkor rá van..

Kicsit konyítok németül, jártam olaszra és franciára is 1-1 évet. Már csak össze activityzek valamit.

2012. júl. 30. 21:38
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Hát párizsban érdemes vigyázni a hostelekkel, meg úgy az egésszel, főleg ha egyedül vagy. Nem olyan ám mint a filmekbe..
2012. júl. 30. 21:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Párizs gyönyörű, imádom!!

Nem olyan, mint a filmekben, hanem sokkal jobb! A hangulata, mint Budapesté, többször voltam, és teljesen otthon éreztem magam, az első pillanattól fogva.

Disneylandet se hagyd ki, ha mész - már, ha belefér a keretbe. Az utazásokhoz vegyél bérletet, az a siklóra is jó, és kedvezményt ad a múzeumokba is. A Grévin olyan, mint a Madame Tussauds, azt is érdemes megnézni.

Hidd el, Párizst imádni fogod! :) Már háromszor voltam, de bármikor visszamennék! :)

A nyelv miatt ne aggódj, nem igaz az, hogy nem akarnak beszélni az emberrel! Max. két ilyen emberrel találkoztunk az útjaink során, és beszéltünk vagy kétszázzal... Főleg, ha franciául is tudsz kicsit, akkor semmi gond nem lesz.

(Én vagyok, aki USÁba megy egyedül, köszönöm a jókívánságot, és neked is hasonló jókat! :))

2012. júl. 30. 21:58
 14/19 A kérdező kommentje:

Akkor ezt majd figyelembe veszem!! :)

JA ezek a tanácsok is jól jönnek, hogy hova ne.. Tudom, hogy minden városban vannak a jobb színvonalú kerületek meg a gettó meg stb.. Jó lenne tisztába lenni a dolgokkal, hol hogy és mi..

2012. júl. 30. 21:59
 15/19 A kérdező kommentje:

13-as : Szerintem is gyönyörű, én csak kb 9575528 képet láttam már róla. Budapestet is imádom. Képes vagyok kéthetente 1 napot arra szánni, hogy 8-9 órát egyhuzamban lesétálok és csak nézelődök, az összes mellékutcába bemegyek az 5-6. kerületbe.. Imádom.

Disneyland-be nem hiszem hogy elmennék, nem csak az ára miatt, de nem is vonz.

Tényleg tudnátok olyan városokat, országokat, tájegységeket írni amiket mindenféleképpen látnia kéne az összes embernek??

2012. júl. 30. 22:16
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát Párizs mellett még London is, szerintem. Németországban imádom Ulmot, Münchent és Kölnt. Ausztriában Bécs.

Persze még Róma, Velence, Milánó + Madrid, Barcelona + Prága...(ezeket sajnos én sem láttam még. :(

2012. júl. 30. 22:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
"Engem iszonyatosan megterhelne lelkileg az az út. Irak, Irán, Grúzia mind háború sújtotta övezet, bármikor, bárhol, bárhonnan előkerülhet egy önkéntesmerénylő. " Igen, ezek azok a tévképzetek, amik a legtöbb emberben élnek . Grúziában és Iránban senki nem akarna "megmerényelni", valójában sokkal jobb a közbiztonság, mint a legtöbb nyugat-európai országban. Én pl voltam Grúziában tavaly is, és annyira tetszett, hogy ezért ejtjük útba idén is. Egyébként 31 országban jártam eddig, és az a hely, ahol legjobban féltettem az életemet eddig az Brüsszel volt, Belgiumban, a második pedig Párizs volt (éjszaka). A legnagyobb biztonságban pedig pont Ukrajnában, Moldovában és Grúziában éreztem magamat. Irak valóban veszélyes ország, de ha csak a kurdisztáni részre megy az ember, akkor nincs mitől tartani.
2012. júl. 30. 23:06
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el pl. ezt a beszámolót Iránról: [link]
2012. júl. 30. 23:13
 19/19 anonim ***** válasza:

Balkan flexipass szerintem nagyon jó, ha még nem vagy 26 éves.

Érvényes: ROmánia, Bulgária, Szerbia, Törökország, Montenegró, Görögország minden vonatára (helyjegyet azért kell venni mellé)

30 napig lehet használni és ebből 5 napot lehet utazni, de itt is vannak kedvezmények. Pl.: ha du 4 után indulsz és másnap is vonatozol, akkor csak egy napnak számít, ha az utazás tovább tart mint egy naptári nap, akkor is csak egy napot kell beírni.

50 euro körül van, de ne online vedd meg, hanem személyesen pl. Szabadkán, vagy Románia valamelyik közeli városában, mert online tesznek rá plusz költségeket.

Hostelek olcsók ezekben az országokban, vagy pl. Görögország több tengerpartján is aludtam már hálózsákban, akár ha van egy sátrad akkor egy kemping is lehetséges.

Én ezekben az országokban sokat utaztam, főleg Görögországban. Írj privit ha van még kérdésed.

Jó utat!

2013. júl. 1. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!