Tunéziából szeretnék meghívni egy fiút, ide magyarországra milyen papírt kell intéznem, és hol?

Nagyon unom,hogy sok ember csak negatívumot gondol az arabokról...pedig szerintem ebben az országban is körül lehetne nézni.Amugy szerintem nem kellene általánosítani!!! Nekem egyiptomi barátom van és minden évben én járok ki hozzá...Mondhatom sokkal figyelmesebb mint a legtöbb magyar férfi.Akinek pedig fogalma sincs róluk,csak a hallottak alapján kommentál az szerintem fogja be!!!
Kedves kérdező...Először is neked kell meghívólevelet küldened,ezt a Magyar bevándorlási Hivatalnál intézheted.Ehez szükséges néhány papír,igazolás [link]
AZ elbírálás általában 2 hét,de nekem 5 nap alatt sikerült döntést hozniuk és megkaptam. A meghívólevél eljuttatásáról neked kell gondoskodnod,legegyszerűbb ha postán feladod. A meghívott útelevél számára is szükséged lesz. Miután eljutott hozzá,az ügyintézés az ő kezébe kerül...De elég sok papír munka.itt tudtok érdeklődni: [link]
Szerintem telefonon kérdezzétek meg,hogy mire van szükségük.
Miután minden dokumentum megvan...minimum 2-3 hónappal a tervezett utazás előtt...fel kell hívni a nagykövetséget és ők adnak egy időpontot(ekkor leadja a kért igazolásokat,dokumentumokat és kitölti a vízum igénylést)...az elbírálás kb. 30 nap
Mi is épp most intézzük ezeket a dokumentumokat:)
Sok sikert kívánok!

Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de minimális az esély, hogy megadják neki a vízumot. Ha nem gazdag és nem gazdag arab országból jön (Oman, Bahrein, UAE) szinte esélytelen!
Családegyesítéssel alig adnak ki araboknak vízumot, általában az elsőt még úgy sem kapják meg, hogy magyar feleségük van. Szóval, ha nincsen neki bent bankszámlán 1 millió Ft körül, neked meg egy jó zsíros állás, és lakás a neveden, akkor sajna nem fog tudni idejönni.
Sajnos tudom mit beszélek sok artabbal vagyok körülvéve, a férjem Egyiptomi. 2 évvel ezelőtt is vért pisiltünk mire beengedték, pedig kint éltem és házasok voltunk, mégis megkérdőjeleztek mindent. A múlt héten egy magyar lány zokogott a Tv telfon vonalába, hogy Szíriából jönnének haza egy időre míg lecsitulnak a kedélyek kint, házasok évek óta, gyerek van, csak épp nincs 1 milla a bankban. Nem engedték be. A követ azt mondta a lányak meg a gyereknek segít hazajönni de a férjnek nem.
Tulajdoni lap másolat, meghívó levél, banki igazolás, kereseti igazolás biztos, hogy fog kelleni.
Ezen felül talán befogadó nyilatkozat melyben vállalod az ellátását ittartózkadása alatt.
Neki is fel fog kelleni mutatni egy csomó szart. plusz retur repjegy és bíztosítás.
De 5%-ot adok rá, hogy beengedik és ez nekem elhiheted nem negatívkodás! Megpróbálhatjátok csak ne konyuljatok le, ha nem sikerül inkább legyen jó meglepi, ha mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!