Mihez kezdjek? Arra gondoltam, hogy fel szeretnék költözni Pestre, esetleg elköltözni Angliába, mert itt nem fogok tudni majd megélni. A barátommal szeretnék menni, de ő nem akar megtanulni angolul.
Köszönöm mindenkinek az eddigi hasznos válaszokat. :)
Utolsó: Nagyon hasonló helyzetben vagyunk. :) Én is azért választottam most az OKJ-t, mert így talán sikerül jó gyakorlati helyet szereznem és akkor gyűjthetek majd repülőjegyre meg stb.-re. Ha 22 éves korig ingyenes az OKJ, akkor inkább sietek vele (most vagyok 19). Meg ha lesz szakmám, akkor az au-pairkedés után könnyebben el tudok helyezkedni és ott maradni külföldön. Na meg amíg tanulom a szakmát, addig is gyakorlom az önálló életet (főzés, mosás, takarítás, stb.), ami jól fog jönni az au-pairkedésnél is. Köszönöm a választ és sok sikert neked is! :)
Szia!
3-as válaszoló vagyok.
Lassan egy év után érdekelne mi van veled, hogyan alakultak a dolgaid, már ha még olvasod a válaszokat.. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :)
8-as: Azóta is csinálom az OKJ-t, mert 2 éves a képzés. Időközben rájöttem, hogy az au-pairkedés nem nekem való. Eleve nem rajongok a gyerekekért (bár lehetne olyan családot keresni, ahol nagyok a gyerekek és inkább a takarítás az au-pair feladata), meg nagyon rossz tapasztalataim voltak az első albérletemben a főbérlőimmel, és emiatt nem akarok másnak a házában élni, főleg azért, hogy na vajon mit fognak rám kenni, mi nem tetszik nekik... Mondjuk még ez is kiküszöbölhető lenne, biztos vannak tök normális családok is. Viszont itt van az angol. A gyakorlati helyen, ahol vagyok, néha kell angolul is beszélni, és megértem őket, de válaszolni nem mindig tudok, vagy csak éppen szavakat mondok. Pedig azt hittem, hogy egész jól tudok angolul, de élesben teljesen más. Úgyhogy így utólag örülök, hogy ilyen angol tudással nem vágtam neki. Bár még simán fejleszthetem a nyelvtudásom.
Viszont a páromat nem akarom elhagyni az au-pairkedés, meg külföld miatt, mert nagyon sokat jelent nekem. Egyébként teljesen magától felvetette az ötletet, hogy menjünk fel Budapestre dolgozni. :)
Közben én meg találtam egy másik szakmát, ami jobban bejön és amit majd ezután szeretnék megcsinálni (addig amíg a mostanit csinálom, gyűjtök rá), és úgy érzem, hogy azzal akár itt, akár Pesten könnyen el tudok helyezkedni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!