Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » "Miből" utaznak sokan ilyen...

"Miből" utaznak sokan ilyen helyekre?

Figyelt kérdés

Mivel én is szeretnék utazgatni, világot látni sokat olvasom mások élménybeszámolóit, útiterveit. Rengeteg a fiatal akik többszázezer- vagy milliós utazásokról mesélnek. Amerika, Ausztrália, Maldív-szgk, Hawaii...

(Mivel dolgozom pénzem lenne nekem is de első a saját ház, na meg a munkahelyemről nem engednének el még 2 hétre se.)

2012. jún. 13. 09:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

Kedves utolsó hozzászóló!

A kérdezőt egyáltalán nem zavarja, hogy ki hova utazik, nem úgy fogalmazott és nem úgy tette fel a kérdést!

Örülj neki inkább, hogy meg van mindened, sajnos napjaink tündérmeséjébe nem engedheti meg magának sok ember, hogy legyen szép lakása, jó kocsija és menő ruházata, és a nyáron tudjon utazni Görögországba és Olaszországba. Örülj neki, hogy Te tudsz menni, viszont gondolj bele, hogy másnak mindez nem adatik meg! Érted?

2012. jún. 13. 13:43
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én mikor elhagytam Magyarországot, sokan támadtak, irigykedtek.

Én úgy végeztem el a gimnázumot, hogy mellette dolgoztam. Úgy végeztem el az egyetemet, hogy mellette főállásom volt (+nyaranta alakalmi melókat is válaltam).

Megtanultam 2 nyelvet.

Diplomám után 2 évet végiggüriztem (volt hogy egy időben 3 állásom is volt /1 fő és 2 mellék heti 7 nap/). Mindemellett nem a szüleimmel laktam, hanem egyedül és magamat tartottam el már akkor is, mint ahogy fősuli alatt is.

Majd nyakamba kaptam a világot. Utazgattam. Mindig minden országban találtam állást. Legrosszabb esetekben felszolgáltam órabérért. Majd rájöttem, hogy a legegyszerűbb elhelyezkedni egy multicégnél és évente átkérni magamat egy másik kirendeltségre. Jelenleg itt tartok és alig várom a kövtkező országot :D

Aki ezt az életet választja, annak bele kell törődnie, hogy soha nem lesz háza, igaz barátai, megtakarítása, kiemelkedő karierje...

Persze néha vannak keményebb időszakok, de azokon már megtanultam nevetni.

2012. jún. 13. 14:18
 13/13 anonim ***** válasza:
75%

„Majd rájöttem, hogy a legegyszerűbb elhelyezkedni egy multicégnél és évente átkérni magamat egy másik kirendeltségre. Jelenleg itt tartok és alig várom a kövtkező országot :D

Aki ezt az életet választja, annak bele kell törődnie, hogy soha nem lesz háza, igaz barátai, megtakarítása, kiemelkedő karierje...

Persze néha vannak keményebb időszakok, de azokon már megtanultam nevetni.”

Ezzel nem teljesen értek egyet. Én nemzetközi gimnáziumba jártam, Erasmuson is voltam hosszabb időre, és egy multinál helyezkedtem el. Jelenleg én is Németországban dolgozom, és biztos, hogy tovább kérem majd magamat, amikor vissza kell majd mennem pár hónap múlva Magyarországra. A barátokkal megszoktuk, hogy skype-on dumálunk, illetve mindig van, aki meglátogatja a másikat (szétszóródtunk Európában), és akárhova megyek, mindig marad egy-két jóbarát a későbbi időkre is (persze az ideiglenes haverok lemorzsolódnak). Megtakarítást ugyanúgy tartok otthon. Karrierben meg a multik kifejezetten szeretik, sőt, elvárják, hogy ha kell, akkor hajlandó legyél költözni egy állásért. Legalábbis az én cégemnél ezt jól fogadják.

Al bácsi

2012. jún. 13. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!