A repülőn az első sorban elöl mekkora a hely?
Legnagyobb hely a vészkijáratnál van, a szár felett. Itt van 2 olyan sor, ahol nagyobb helyközök vannak, pl. mozgássérülteknek, 120+kg-os embereknek, terhes nőkenek. Ide kérheted a jegyedet, mert 2 év alatti babával utazol.
Jótanács: repülés előtt fújj a pici orrába valamilyen tengervíz-sóoldatos orrpray-el, hogy ne legyen gond a fülével a nyomásváltozás miatt.
Én már láttam olyan embert repülőn aki rosszul volt.
Kedves kérdező. Nem kell Aggódnod. Mivel kis gyerekkel utazol így először ti fogtok a gépre felszállni. Mindig így megy.Előbb azok szállnak fel akik VIP jegyesek,kisbabákkal vannak, betegek.utána mennek a többiek. Eleve az utaskísérők fogják mondani neked,hogy előre üljetek mert ott tudod a gyereket megfelelően biztonságba helyezni.
Én rendszeresen repülők és elől mindig a babakocsis kisbabákkal vagy kisgyerekes családok ülnek. (én ezért ülők jó hátra) Hátul a vészkijáratnál ha szállító beteg van,őt rakják oda.
Ha mégsem szólna az utaskísérő akkor te szólj neki nyugodtan.
Szia!
Én kifejezetten nem szeretem az első sort. Valóban nagyobb egy picivel a tér, de a normál légitársaságoknál és charter gépeknél a többi sorban is kényelmesen el lehet férni, de a vészkijáratoknál is nagyobb a hely. Ami nekem nem tetszett az első sorban:
- aki pisilni megy és vár, az mind ott ácsorog melletted
- ha előre felé nézel, csak a falat látod, ami tiszta hányinger hosszú távon
- nem tudsz a legtöbbször pont magad fölé pakolni, mert az utaskísérők cuccai vannak ott
- ráadásul én az a csodabogár vagyok, aki a gép első felében van rosszul, hihetetlenül tudok szédülni, ha a szárnytól előrébb kapok helyet.
A hányinger miatt szerintem ne aggódj, teljesen máshogy érzékeli a szervezet az utazást, mint pl. a buszon. De ha tartasz tőle, akkor a háziorvossal beszéjél, ő biztosan tud adni rá valamit. Anyukámnak xanaxot írt fel. Én pedig daedalont szoktam szedni utazásos rosszullétnél.
A tengervizes orrspray-t még sosem hallottam, de következő héten utazom, majd kipróbálom. :)
Én még nem tudtam olyat elkövetni, hogy a daedalon ne hasson, bár egy kávé elkél mellé, kicsit tompítja az agyat is.
Wc van a repülő elején és végén is. Aki a gép első felében ül, az előre, a másik fele pedig hátra jár elintézni a dolgát.
A vészkijárat a gép közepén, pont a szárnynál van. Ha a nagyobb lábtér a fontos, akkor oda kérjetek helyet (nekem tényleg nagyon rossz volt az első sorban pont szemben ülni a fallal). A szárnnyal egyetlen probléma van, nem látod a tájat alattatok.
A helyet egyébként a check-in pultnál kell kérni, még rögtön az elején, amikor feladjátok a poggyászt. A gyerekeseket általában előre engedik, főleg, ha utazási irodai szervezéssel mentek, hogy ne kelljen végig állni a sort. A sorbanállást a szervezővel tudod megbeszélni, az ülőhelyet pedig a reptér alkalmazottjával, aki elveszi a csomagodat. Innen mentek be a belső váróba és majd onnan a gépre. Ha megkapjátok kint az ülések számát, akkor bent már nem kell kapkodni és tolakodni, mert biztos a helyetek, erre az utaskísérők odafigyelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!