Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » A repülőn az első sorban elöl...

A repülőn az első sorban elöl mekkora a hely?

Figyelt kérdés
úgyértem nagyobb,vagy több hely van valamivel mint a mögötte lévőknél?A 22hónapos fiúnkkal utazunk szombaton külföldre,és mondták hogy kérjük majd,hogy előre ülhessünk(rosszullét miatt).Ez hogy működik?Hol és kinek kell szólnunk?És amit kérdeztem is,nagyobb e a hely ott,ha nincs előtte semmi?vagy nem?Még nem repültem soha,ezért nem tudom milyenek az ülések,hogy vannak elrendezve.Tailwind airlines -al megyünk,6ülés soros,ennyit tudok.
2012. jún. 6. 09:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Nem feltétlenül a legjobb az első sor. Én nem szeretem, mert ha eszek akkor nem annyira kényelmes, ráadásul nekem mindig kell valami a táskából, ezért az előttem lévő ülése allá teszem a táskámat ami az első sornál nem lehetséges. Előfordul, hogy az első sor ráadásul business class. Egyébként nagy hely van még a vészkijáratnál is. Rosszullétnél tényleg jó ha elől ülsz, szóval ha ez fontos neked akkor megpróbálhatsz becsekkelni neten és lefoglani magadnak az első sort (ha lehet) vagy a reptéren megkéred becsekkollásnál, hogy előrre ültesenek. Csak időbe légy ott, mert 50 perccel indulás előtt nem feltétlenül lehetséges ilyeneket elintézni.
2012. jún. 6. 10:28
 2/15 A kérdező kommentje:
köszi.Igen fontos lenne,a rosszullét miatt,én vagyok hányingeres sajnos,a fiam még nem tudom hogy fogja viselni,ő se ült még rajta.Már 2órával előbb ott leszünk,remélem sikerül elintézni.Akkor nagyobb a hely elöl?A fiam miatt is jobb lenne,mivel az ölembe ül majd,és igy talán jobban elférünk majd.A táska le-fel pakolása nem olyan gond,mert 3-an megyünk végülis.
2012. jún. 6. 10:33
 3/15 anonim ***** válasza:

Legnagyobb hely a vészkijáratnál van, a szár felett. Itt van 2 olyan sor, ahol nagyobb helyközök vannak, pl. mozgássérülteknek, 120+kg-os embereknek, terhes nőkenek. Ide kérheted a jegyedet, mert 2 év alatti babával utazol.

Jótanács: repülés előtt fújj a pici orrába valamilyen tengervíz-sóoldatos orrpray-el, hogy ne legyen gond a fülével a nyomásváltozás miatt.

2012. jún. 6. 11:09
 4/15 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem repülőn nem leszel rosszul én még soha nem láttam senkit aki a repüléstől rosszul lett volna. Hajón, buszon talákoztam már ilyennel repülőn még nem (pedig gyakran repülők). Ha esetleg mégis rosszul lennél van hányózacsi és kérhetsz segítséget is a légiutaskísérőktől. Lényeg, hogy ne izgulj, mert az nem segít ha bármi gondod van (kicsi a hely, nem érzed jól magad) tudsz segítséget kérni a gépen.
2012. jún. 6. 11:44
 5/15 anonim ***** válasza:
51%

Én már láttam olyan embert repülőn aki rosszul volt.

Kedves kérdező. Nem kell Aggódnod. Mivel kis gyerekkel utazol így először ti fogtok a gépre felszállni. Mindig így megy.Előbb azok szállnak fel akik VIP jegyesek,kisbabákkal vannak, betegek.utána mennek a többiek. Eleve az utaskísérők fogják mondani neked,hogy előre üljetek mert ott tudod a gyereket megfelelően biztonságba helyezni.

Én rendszeresen repülők és elől mindig a babakocsis kisbabákkal vagy kisgyerekes családok ülnek. (én ezért ülők jó hátra) Hátul a vészkijáratnál ha szállító beteg van,őt rakják oda.

Ha mégsem szólna az utaskísérő akkor te szólj neki nyugodtan.

2012. jún. 6. 11:52
 6/15 A kérdező kommentje:
köszi nektek.A jegy már megvan,ott adják majd át,de akkor ezt külön kell kérni hogy előre ülhessünk ha jól értelmeztem.Remélem nem leszek rosszul,buszon hányingerem szokott lenni egy idő után,és sajnos a repülő út után még vár ránk egy 2,5-3 órás busz út.. :(
2012. jún. 6. 11:58
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kifejezetten nem szeretem az első sort. Valóban nagyobb egy picivel a tér, de a normál légitársaságoknál és charter gépeknél a többi sorban is kényelmesen el lehet férni, de a vészkijáratoknál is nagyobb a hely. Ami nekem nem tetszett az első sorban:

- aki pisilni megy és vár, az mind ott ácsorog melletted

- ha előre felé nézel, csak a falat látod, ami tiszta hányinger hosszú távon

- nem tudsz a legtöbbször pont magad fölé pakolni, mert az utaskísérők cuccai vannak ott

- ráadásul én az a csodabogár vagyok, aki a gép első felében van rosszul, hihetetlenül tudok szédülni, ha a szárnytól előrébb kapok helyet.

A hányinger miatt szerintem ne aggódj, teljesen máshogy érzékeli a szervezet az utazást, mint pl. a buszon. De ha tartasz tőle, akkor a háziorvossal beszéjél, ő biztosan tud adni rá valamit. Anyukámnak xanaxot írt fel. Én pedig daedalont szoktam szedni utazásos rosszullétnél.

A tengervizes orrspray-t még sosem hallottam, de következő héten utazom, majd kipróbálom. :)

2012. jún. 6. 12:21
 8/15 A kérdező kommentje:
köszi."bogyókkal"már bekészültem :) csak hatna is....mert nekem nem szokott,de daedalont vettem pont tegnap,meg cerucal van még,nem tudom melyik lenne hatásosabb.A szárnyál lévő hely,az melyik,középtájon,vagy hol van?Az orrsprayt én se hallottam,de ott lesz a táskában :)wc az nem 2 van?Úgy hallottam elöl is meg hátul is,de a gépe válogatja gondolom.
2012. jún. 6. 12:28
 9/15 anonim ***** válasza:
Az orrcsepp azoknak használ, akik a fel- illetve leszállás közben fülfájásra, fúlszúrásra panaszkodnak a nyomásváltozás közben. Kisgyerekeknél ajánlott, az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett, mivel evvel a arcüreg- és hallójáratot tudod könnyen átjárhatóvá tenni.
2012. jún. 6. 12:35
 10/15 anonim ***** válasza:

Én még nem tudtam olyat elkövetni, hogy a daedalon ne hasson, bár egy kávé elkél mellé, kicsit tompítja az agyat is.

Wc van a repülő elején és végén is. Aki a gép első felében ül, az előre, a másik fele pedig hátra jár elintézni a dolgát.

A vészkijárat a gép közepén, pont a szárnynál van. Ha a nagyobb lábtér a fontos, akkor oda kérjetek helyet (nekem tényleg nagyon rossz volt az első sorban pont szemben ülni a fallal). A szárnnyal egyetlen probléma van, nem látod a tájat alattatok.

A helyet egyébként a check-in pultnál kell kérni, még rögtön az elején, amikor feladjátok a poggyászt. A gyerekeseket általában előre engedik, főleg, ha utazási irodai szervezéssel mentek, hogy ne kelljen végig állni a sort. A sorbanállást a szervezővel tudod megbeszélni, az ülőhelyet pedig a reptér alkalmazottjával, aki elveszi a csomagodat. Innen mentek be a belső váróba és majd onnan a gépre. Ha megkapjátok kint az ülések számát, akkor bent már nem kell kapkodni és tolakodni, mert biztos a helyetek, erre az utaskísérők odafigyelnek.

2012. jún. 6. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!