Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Olaszországba szeretnék...

Olaszországba szeretnék utazni repülővel, mi fog töténni?

Figyelt kérdés
Még soha nem repültem.Arra lennék kiváncsi,hogy a reptéren itt Magyarországon és ott Olaszországban mi fog történni? A bőröndömet le kell adnom,átvilágítják?Kézitáska maradhat nálam a repülőn? Azt is átnézik? Mit kell levennem magamról,amikor a szenzoros kapun átmegyek? Cipőt le kell venni valahol vagy bármilyen ruhaneműt?Van még valami,amin túl kell esnem mielőtt gépre ülhetek? Van olyan tárgya,mit nem szabad magammal vinnem? Drog,bomba,tudom. :)
2012. jún. 3. 21:12
1 2
 1/12 Yasmin válasza:
100%

Szia!

Mit hallottál, hogy így meg vagy rémülve?:)

A magyar oldalon még most is néha felnyitják a csomagokat és tönkreteszik a zárat, ezért mi mindig befóliáztatjuk a reptéren a csomagunkat, mielőtt becsekkolunk.

Belépsz a reptérre, ezután becsekkolsz (repjegy, útlevél vagy személyi, de semmi más nem jó! - jogsi sem). Itt le kell adnod a nagy csomagodat és át is világítják. Ha látnak benne valami furcsát, szólnak, hogy nyisd ki/kortyolj bele/harapj bele ami furi Nekik. A fapadosoknál fizetni kell, attól függően, hogy 15 vagy 20 kg-ot viszel (6000-8000 körül talán). A kézi táskád egy hátizsák méretű cucc lehet max 10 kg, nem kell érte fizetni, felviheted a gépre, itt is belekortyol, szúró-vágó eszköz (kisolló) nem lehet benne. A kapun átlépéskor ki kell tenend a telefonod és minden fémet, átlépsz a kapun, visszakapsz mindent és mehetsz tovább.

Bejutsz egy hatalmas területre, ahol meg kell keresned a saját beszálló kapudat (ide csak az mehet be, akinek van repjegye - tehát a család, aki kikísért nem). Ott üldögélsz magadnak vagy fél-egy órát, aztán indulás előtt 10 perccel szólnak, hogy fáradj a beszálló kapuhoz (fel a gépre vagy busszal kivisznek a géphez). A beszálló kapunál megnézik a beszálló kártyád, hogy rendben van-e.

A légitársaságok kötelezően megadják, mennyi idővel a beszállás előtt legyél ott, ez fontos.

Olaszországban leszáll a repülő, busszal beviszenk a reptérre vagy egyből az "épületbe" szálsz ki a repülőből. Ellenőrzik az irataidat (személyig. vagy útlevél), a szalagon pedig megvárod, még odaér a csomagod és mehetsz Isten hírével. Ha úgy látod, felnyitották a csomagod, irány az information és kártérítés.

ui: a fapados repülők ált. nincs "helyjegy", máshol a becsekkolás sorrendjében kapod a repülőre a helyed.

Remélem egy élmény lesz Olaszország;)

2012. jún. 3. 21:46
 2/12 anonim ***** válasza:
kb. igy tortènik annyi kivètellel hogyleszàllàs utàn màr senki nem ellenorzi a dokumentumokat!le szàllsz nincs nagy borondod fogod magad ès kisètàlsz a tobbi emberrel,ha van annyi a vàltozàs hogy felveszed a borondodet!
2012. jún. 3. 21:56
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon a részletes leírást,ezeket szerettem volna tudni.Kicsit meg vagyok szeppenve,annyi filmet láttam,ahol a reptéren kotorásznak az ember bőröndjében és a többi utas előtt emelgetik az ember bugyiját,hogy kicsit levert a víz a gondolatra. :) Azt nem tudod véletlenül,hogy ha viszek gyógyszert,azt felvihetem a gépre a kézitáskámban?
2012. jún. 3. 22:03
 4/12 Yasmin válasza:
Az egyik fapados azt írta, hogy csak akkor, ha a repülés alatt feltétlenül be kell venned és akkor is külön csomagolj egy szemet az útra, egyébként nem viheted fel. Hogy a valóságban is ez e a helyzet... remélem valaki válaszol :)
2012. jún. 3. 22:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm!!!
2012. jún. 3. 22:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Gyogyszerrel kapcsolatban en csak annyitt tudok mondani hogy ètel-allergiàs vagyok (kiutèses leszek szinte minden olajos magtol)ès nekem mindig van a pènztàrcàmba pàr szem gyogyszer az allergiàmra! mèg egyszer sem kèrtek semmilyen papirt vagy dobattàk volna ki! szerintem pàr szemnèl senki sem szol semmit! ha sok gyogyszert viszel vagy tobbfajtàt esetleg folyèkony àllagut,mindenkèp szerezz be hozzà igazolàst!
2012. jún. 3. 22:36
 7/12 anonim ***** válasza:
ja es kellemes utazàst kivànok èn is,nem kell ràgorcsolni,èlvezd az utazàst!!! nyaralni jossz?
2012. jún. 3. 22:46
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,kicsit megnyugodtam! :)A gyógyszer nem létszükséglet a repülőút alatt,csak azért tenném a kistáskámba,hogy ez biztosan meglegyen,ha a bőröndöm esetleg el is veszik.Azt hiszem kicsit tényleg túlaggódom. :)

Nászútra megyünk.

2012. jún. 4. 22:18
 9/12 anonim ***** válasza:
akkor sok boldogsàgot nektek!!! max mèg annyi hogy èn a naptejet,kremeketa borondbe szoktam rakni amit feladok,a sminkjeimet meg egy ilyen àtlàtszo muanyag "uzsonnàs" tàskàba,de azt reptèren is lehet venni vagy 40ft èrt! szoval ha a kèzitàskàba vinnèl sminket azt ellenorzèsnèl jo ha kiteszed a tàska mellè egy ilyen àtlàtszo "zacskoban",bàr èn legutobb nem raktam bele ilyenbe,de elèg volt megmutatni,beleturt egy kicsit ès kèsz,de nem nyomott ki az alapozobol megnèzni hogy alapozo e,vagy ilyesmi,sot mèg a szemoldokcsipeszemet is benne hagyta!!! meg laptopot szoktàk mèg kèrni hogy rakd ki!! de amugy tènyleg nem kell ràizgulni,max ha olyan dolgot bennefelejtessz a kèzitàskàban amit nem vihetnèl fel pl:kisollo,vagy kis mèretu hajlakk,ongyujto, udito...stb..azt megfogjàk ès kidobjàk :)
2012. jún. 5. 00:00
 10/12 anonim ***** válasza:

ja ès mèg valami ami hasznos lehet: nem tudom melyik lègitàrsasàggal jottok,èn a wizzairrel szoktam sokat repulni..na ok mostansàg nagyon betartatjàk hogy csak 1 ès megfelelo mèretu kèzipoggyàszt vihetsz csak fel!!!èn egy kis mèretu ilyen gorgos borondot meg egy kissebb mèretu tàskàval szoktam menni,ha csak pàr napra megyek! eleinte nem kotozkodtek felvihettem mind a kettot,de mostansàg meg szoktak kèrni hogy rakjam,gyomoszoljem be a tàskàmat vagy 16500FT potdij!szoval a kèzipoggyàsz a wizzairnèl most tènyleg csak 1 lehet!!

règen trukkoztem azzal is hogyha tènyleg nem fèrt bele vettem vmit a duty free-ben ès a hozzà kapott tàskàba beleraktam ami nem fèrt a kèzipoggyàszba,de sajna most màr lezàrjàk az ott kapott szatyrokat,ugyhogy kènytelen vagyok okosabban pakolni!!:)

2012. jún. 5. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!