Olaszországba szeretnék utazni repülővel, mi fog töténni?
Szia!
Mit hallottál, hogy így meg vagy rémülve?:)
A magyar oldalon még most is néha felnyitják a csomagokat és tönkreteszik a zárat, ezért mi mindig befóliáztatjuk a reptéren a csomagunkat, mielőtt becsekkolunk.
Belépsz a reptérre, ezután becsekkolsz (repjegy, útlevél vagy személyi, de semmi más nem jó! - jogsi sem). Itt le kell adnod a nagy csomagodat és át is világítják. Ha látnak benne valami furcsát, szólnak, hogy nyisd ki/kortyolj bele/harapj bele ami furi Nekik. A fapadosoknál fizetni kell, attól függően, hogy 15 vagy 20 kg-ot viszel (6000-8000 körül talán). A kézi táskád egy hátizsák méretű cucc lehet max 10 kg, nem kell érte fizetni, felviheted a gépre, itt is belekortyol, szúró-vágó eszköz (kisolló) nem lehet benne. A kapun átlépéskor ki kell tenend a telefonod és minden fémet, átlépsz a kapun, visszakapsz mindent és mehetsz tovább.
Bejutsz egy hatalmas területre, ahol meg kell keresned a saját beszálló kapudat (ide csak az mehet be, akinek van repjegye - tehát a család, aki kikísért nem). Ott üldögélsz magadnak vagy fél-egy órát, aztán indulás előtt 10 perccel szólnak, hogy fáradj a beszálló kapuhoz (fel a gépre vagy busszal kivisznek a géphez). A beszálló kapunál megnézik a beszálló kártyád, hogy rendben van-e.
A légitársaságok kötelezően megadják, mennyi idővel a beszállás előtt legyél ott, ez fontos.
Olaszországban leszáll a repülő, busszal beviszenk a reptérre vagy egyből az "épületbe" szálsz ki a repülőből. Ellenőrzik az irataidat (személyig. vagy útlevél), a szalagon pedig megvárod, még odaér a csomagod és mehetsz Isten hírével. Ha úgy látod, felnyitották a csomagod, irány az information és kártérítés.
ui: a fapados repülők ált. nincs "helyjegy", máshol a becsekkolás sorrendjében kapod a repülőre a helyed.
Remélem egy élmény lesz Olaszország;)
Köszönöm a válaszokat,kicsit megnyugodtam! :)A gyógyszer nem létszükséglet a repülőút alatt,csak azért tenném a kistáskámba,hogy ez biztosan meglegyen,ha a bőröndöm esetleg el is veszik.Azt hiszem kicsit tényleg túlaggódom. :)
Nászútra megyünk.
ja ès mèg valami ami hasznos lehet: nem tudom melyik lègitàrsasàggal jottok,èn a wizzairrel szoktam sokat repulni..na ok mostansàg nagyon betartatjàk hogy csak 1 ès megfelelo mèretu kèzipoggyàszt vihetsz csak fel!!!èn egy kis mèretu ilyen gorgos borondot meg egy kissebb mèretu tàskàval szoktam menni,ha csak pàr napra megyek! eleinte nem kotozkodtek felvihettem mind a kettot,de mostansàg meg szoktak kèrni hogy rakjam,gyomoszoljem be a tàskàmat vagy 16500FT potdij!szoval a kèzipoggyàsz a wizzairnèl most tènyleg csak 1 lehet!!
règen trukkoztem azzal is hogyha tènyleg nem fèrt bele vettem vmit a duty free-ben ès a hozzà kapott tàskàba beleraktam ami nem fèrt a kèzipoggyàszba,de sajna most màr lezàrjàk az ott kapott szatyrokat,ugyhogy kènytelen vagyok okosabban pakolni!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!