Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyibe kerülne egy biciklis...

Mennyibe kerülne egy biciklis túra Európában?

Figyelt kérdés
Az útvonal biciklivel Ausztria, Svájc, Franciaország, Belgium, Hollandia lenne. Visszafelé vonattal lenne Hollandiából, vagy ha visszafelé is biciklivel jönnénk akkor Hollandia, Németország, Csehország és Szlovákia lenne az útvonal. Szállás ingyenes lenne mindenhol a kanapészörf segítségével. Kajára kellene költeni és még egyéb dolgokra, amit tőletek várok válaszban, hogy milyen költségek merülhetnek még fel és így mennyire jönne ki egy ilyen út szerintetek.

2012. máj. 28. 23:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Pár tanács: ez egy kőkemény túra,fizikailag és felszerelésben is nagyon fel kell rá készülni, napi több óra kerékpározással...de mindenképp fokozatosan... csak edzetteknek javasolt...

Amúgy pedig nem, árt az említett összes ország nyelvének legalább alapszintű + angol nyelv minnél magasabb szintű ismerete, az összes ország nyelvét mondom azért, mert én már pl. jártam úgy,hogy bementem egy kisboltba Hollandiába,és ott az öreg néninek(70 körül lehetett) fogalma se volt, miről gagyogok én angolul...szóval fel kell készülni ha bicajjal mész akkor felszerelésileg is(a bicót alaposan fel kell készíteni...) + edzettségileg is...nyelvtudásilag is... meg millióféleképp...szállás(hogy tudd minden nap,hogy A-ból B-be akarsz menni, és nehogy pofára ess,hogy B -ben megtelt a hely, mehetsz C-be, mert drágult és nincs rá pénzed(a szállásokat,kajával lefoglalni),ha a kaja ott túl drága, akkor kajálóhelyről gondoskodni,vagy legalább benézni előre, hol van bolt...

És akkor nem szóltam a biztosításról, arról,hogy legyen nálad nyelvkönyv ha nem beszéled az össszes nyelvet legalább konyhaszinten, és stb.

Írj privit, párszor megjártam Európát csoportokkal,tudok ezzel-azzal segíteni...persze ma már nem,mindjárt fekszem,de holnap, meg következő napokban... remélem nem holnap akarsz indulni... van pár olcsóbb,vagyis megengedhető árú panzió,amivel régen volt kapcsolatom,amíg utazásszervezősködtem...ezeket felmelegíthetem a kedvedért...de persze a költségeket hozzá neked kell állni...én max. leszervezhetem a szállást,étkezést...az anyagi része rád vár...

2012. máj. 28. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit,én egyszer voltam Sziciliában stoppal, a többi utam buszos,meg repülős volt... bicajos egy se volt,de ami nem spéci bicajos dolog,abban tudok segíteni -holnap ,a többiben meg kérdezz meg egy bicajos szakit... én a bicajt ehhez eszméletlenül felszerelném a helyedben,ha ezzel vágsz neki, minden létező kütyüt rápakoltatnék, és utána A-tól Z-ig átnézetném olyan szakemberrel,aki ehhez ért(én ehhez nem)...sőt...félek is a bicajtól, mert 3 évesen egyszer lelöktek róla,és kegyetlenül összetörtem magam akkor...na azóta nem is ültem drótszamáron...
2012. máj. 28. 23:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez elég sokba kerülne. Először is egy ilyen hosszú útra bizony a biciklit is rendesen fel kell készíteni, és bizony számolhatsz rá, hogy ez-az útközben is elromlik. Ezek az országok nem éppen olcsóak a napi étkezés és a szállás szempontjából (főleg Svájc). Mivel Ausztriában és Svájcban elég nehéz hegyi terepek vannak, ezért napi 100-120km-nél többet nem hinném, hogy le tudnátok tekerni, így bár az utazási költségen spórolnátok, de a sok napi miatt nagyon sok pénzbe kerülne a szállás, és a kaja is. Ha napi 25 euróval számolsz, akkor már nagyon olcsón kijöttél, és egy ilyen kör, ha csak Hollandiáig mész el, akkor is legalább 1 hónap. Ez így 750 eurót ad ki. Ehhez jön még hozzá a bicikli felszerelése, amihez nem értek, szóval fogalmam sincs mennyibe kerülne, de az is biztos több 10000Ft. Aztán a visszafele vonatozás ha nagyon szerencséd van kihozható 70 euróból, de ez is erősen kérdéses. Ezek mellet a biztosítás is fontos, az egy hónapra olyan 10000Ft körül lehet. Végeredményben szerintem nagyon optimistán számolva is 1000 euró körülre jön ki az utazás ára, ami azért nem kis pénz.
2012. máj. 28. 23:59
 4/5 anonim ***** válasza:

"Szállás ingyenes lenne mindenhol a kanapészörf segítségével. "

Hehe, ügyes, ügyes! Én is ki akarom majd próbálni a kanapészörföt, gondolom sokat lehet rajta spórolni. De azért remélem részletesen lebeszéled előtte a vendéglátókkal, hogy tudd, mire számíthatsz.

2012. máj. 29. 10:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Ez az egész egyenlőre csak egy terv. Ezeket az országokat, ha nem is egyszerre, de szeretném bejárni. Aztán, hogy ezt egyedül tenném e, vagy esetleg többen mennénk azt nem tudom.

A szállás INGYENES lenne ezt úgy látszik nem emeltem ki elég jól.

[link]

2012. máj. 29. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!