Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Nagyon félek a repüléstől,...

Nagyon félek a repüléstől, Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogy nyugodott meg? Mit tett?

Figyelt kérdés

Már megvettük a repülőjegyeket a tengerentúlra, de most ránk tört a félelem, hogy mi van ha lezuhan. Ha csak ketten lennénk, nem lenne probléma, de 1, 5 éves gyerekünkkel utazunk, ha vele történne valami azért, mert mi utazni szerettünk volna, soha nem bocsátom meg magamnak (mondjuk akkor már mindegy, mert valószínűleg mi sem fogunk élni).

Nincs tériszonyom, ismerem a statisztikákat, tudom hogy az odavezető autóút a legveszélyesebb a repülésben, de az autóbalesetet van esélyem túlélni, a repülőszerencsétlenséget nem feltétlenül.

Valami azt súgja, hogy nem szabad mennünk, de lehet, hogy csak az ismeretlentől való félelem beszél belőlem, csak mindig ott van a szemem előtt az, hogy mi van, ha a mi gépünk lesz az az egy ami lezuhan. Már ott tartok, hogy lemondom az utat. . .

Ne írjátok h nyugtató/alkohol/stb. . repülés előtt, mert nem arról van szó, hogy nem merek felmenni a gépre, hanem arról, hogy lemondom-e a repjegyet vagy sem.

2012. máj. 25. 22:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szeretek repülni, mert klausztrofóbiás vagyok. Ezért minden utamra viszek magammal olvasnivalót vagy keresztrejtvényt, a folyosó mellett ülök, hogy ne lássak ki az ablakon és NEM gondolok olyan hülyeségekre, hogy le fog zuhanni. Nem fog, természetesen.

Ne mondd le a jegyet, ne legyél lekvár!:-)

2012. máj. 26. 10:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, ha az én anyám így állt volna hozzá... Soha nem féltem a repüléstől, már rengeteget utaztam, de még mindig élek. Ti is épségben oda fogtok érni, úgy, hogy ne aggódj!
2012. máj. 26. 12:07
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

semmit nem tettem, egyszeruen nem bocsatottam volna meg magamnak ha nem ulok fel a gepre. mivel en usaban elek szukseges repulnom eleg sokat. mikor mar a kezemben volt a bevandorlo vizum nem birtam volna elviselni hogy nem megyek, pedig nekemis volt olyan erzesem hogy tuti lezuhan, le akartam mondani meg ilyenek. aztan nem zuhant le. kb a 10. repules utan mar nem volt ilyen "megerzesem", mentem nyugodtan.

gondolj arra hogy ha meg kell halnod ugyis meghalsz, nem tudod elkerulni ilyenekkel hogy nem ulsz a gepre, otthon is elcsuszhatsz a kadban, szoval tokmindegy. tenyleg nem sok az eselye hogy pont igy fogtok meghalni.

ne agyalj marhasagokon, ulj fel a gepre azt kesz.

2012. máj. 26. 13:52
 14/18 anonim ***** válasza:
26%

Sok-sok repülőúttal a hátam mögött azt tanácsolom, hogy:

mond le!

Maradjál otthon és remegjél szépen tovább.

De azt tudnod kell, hogy sokkal nagyobb esélyed van háztartási balesetben meghalni, mint egy repülőn!!

Amúgy milyen szülő az, aki félelmében a gyerekére hivatkozik,

miközben a saját hisztijét sem tudja kezelni??!

Ha a pánikroham a repülőn jön rád, akkor jobb nem is belegondolni egy esetleges kényszerleszállásra, ami éppen te miattad történik majd...

...ja és a mai repülőkön már hányni sem "divat", nem, hogy besz@rni!!

2012. máj. 27. 06:43
 15/18 anonim ***** válasza:
71%

Még annyit az előzőhöz folytatásképen, hogy:

- Nagyapám lovon utazott, de félt az autóktól...

- A papám autóval utazott, de félt a repüléstől...

- Én már repülővel utazom, viszont félek a lovaktól...

2012. máj. 27. 06:50
 16/18 anonim válasza:
0%
Úgy bírom azokat akik félnek a repüléstől felnőtt létükre. Én még csak 13 vagyok, de ma fogok repülni 15. alkalommal. Az első előtt én is féltem 6 ÉVESEN!
2012. jún. 29. 09:43
 17/18 anonim válasza:
59%
14 vagyok és most fogok repülni kb 20 alkalommal szerdán ráadásul egyedül megyek.. nyugi nem kell félni semmitől minden rendbe lesz:))
2012. jún. 30. 19:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Remélem nem mondtad le, egyébként képzett szakemberek ülnek a fülkében, ezt nyugodt szívvel állíthatom, akik több évnyi kiképzésben vesznek részt, míg pilóták lesznek, engem is ez vigasztalt, olyan megnyugtató volt, amikor a kapitány megszólalt, egyszer egy viharzónán is át mentünk na az érdekes volt, rázkódott a gép egy kicsit, de pilóták kezelték a helyzetet. A másik meg mit szóljon az a pilóta, akinek több tízezer óra van már a háta mögött?
2016. aug. 6. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!