Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Az ember lát a víz alatt?

Az ember lát a víz alatt?

Figyelt kérdés
Eddig nem mertem kinyitni a szememet víz alatt, de tavaly Horvátországban rá szántam magam a kipróbálásra. Ez főleg azért jött elő, mert nem volt nálunk úszószemüveg, de szerettem volna látni a tenger élővilágát. Az elgondolás logikusnak tűnt, de mikor nyitva volt a szemem a víz alatt, minden teljesen homályos volt. Először azt hittem, hogy csak hozzá kell szoknia a vízhez a szememnek, de nem, mert pár perc után teljesen ugyanez volt a helyzet (teljesen mindegy, hogy hova fókuszáltam). Szóval ez normális, általános jelenség? Mi miatt van ez? Úszószemüvegben miért látunk teljesen jól víz alatt? Nagyon megköszönöm, ha valaki oktat nekem egy kis fizikát ezzel kapcsolatban :).

2012. máj. 12. 13:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, úgy érted a fürdőkádban lenyomom a fejem a víz alá és kinyitom a szemem és úgy nem látok majd semmit?

kérdésre is válaszolva, én amúgy is homályosan látok szemüveg nélkül, erős szemüvegre van szükségem. nekem uszodában víz alatt pont olyan mint víz felett és nem zavar. kérdező, uszodában is próbáltad? ott milyen?

uszodában egyszer tök szépen besütött a nap és szépen csillogott a medence alja, akkor víz alatt úsztam és azt nézegettem, olyan szép volt :$

2012. jún. 7. 19:50
 12/14 örültlány válasza:
én is kipróbáltam a strandon úszószemüveg nélkül a víz alatt kinyitni a szemem de nem láttam semmit
2012. júl. 15. 15:12
 13/14 anonim ***** válasza:

12. strandon tiszta volt a víz?

uszodában próbáltad? ott látni.

2012. júl. 18. 15:39
 14/14 anonim válasza:
Én sem mertem kinyitni a szemem sokáig, de egyszer rávettem magam. Mivel elég rossz a szemem szemüveges vagyok és a víz alatt csak homályosan kékséget láttam. De én ezt még strandon próbáltam. Mikor voltunk a tengeren ott nem mertem, mert sós a víz és féltem hogy csípni fogja.
2012. nov. 25. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!