Mennyi idő alatt tanul meg egy ember franciául beszélni kint Franciaroszágban?
Azt az eshetőséget nézzük hogy egy átlag ember kint franciák között (nem magyar társaságban)
Körülbelül?
Kérdés, hogy elötte tanult-e már valamenyit, mit csinál ott, stb.
Ha minden alap nélkül megy ki, akkor sokkal elöbb éhenhal, mint hogy megtanulhatna franciául.
A franciák eleve igen kényesek arra, hogy csak azzal állnak szóba, aki JÓL beszéli a franciát, aki súlyos nyelvtani hivákat vét, azt otthagyják szó nélkül.
De ahhoz, hogy egy idegen nyelvet megtanuljon valaki JÓ társalgási szinten (ez alatt nem a MO-i nyelvvizsga-kategóriákat értem, hanem a ténylegesen beszélt nyelvet), ahhoz elöszor is igen intenziven kell tanulnia (napi 6-8 órát) nyelvtanfolyamon a nyelvországban. Igy egy év alatt már el lehet érni jó eredményt.
Én nyelvszakos vagyok az ELTE BTK-n.
Van egy vicc, ami úgy hangzik, hogy megkérdik az egyetemistát, h mennyi idő kell egy nyelv megtanulására.
A válasz az, hogí mennyi idő van rá...?
Hidd el, nagyon igaz, ez nagyrészt rajtad múlik.
Én itthon, magántarral 5 hónap alatt tanultam meg középfokon angolul (van nyelvvizsgám), szinte nulla tudásról, elég aktív tanulással. Asszem 2-3 órát vettem hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!