Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mi értelme van a tengerparti...

Mi értelme van a tengerparti nyaralásoknak?

Figyelt kérdés
Úgy értem, kifizetsz 100-200 ezeret fejenként, elmész egy szállodába, ahol általában úgye nincs meg az otthoni kompfortfokozatod sem, másrészt a szállodán kívűl mondjuk csak sivatag és lerobbant házak vannak (pl. Hurghada), tehát be vagy nagyrészt kerítve, ráadásul van egy kis partszakasz, ahova mindenki azért nem fér el, meg hát 2 hétig mit is csinálnál a parton? Szóval nekem erős előítéleteim vannak, akik ilyen helyekre mennének, ahelyett, hogy olyanra, ahol valamit látnának is. Aki fakultatíve ide-oda elmegy, az megint más, de persze az plusz költség.
2009. jún. 25. 10:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Számodra ezek szerint nincs értelme. Vannak viszont olyanok, akik nem is az értelmet keresik benne, hanem lazítanak a tengerparton, napoznak, szörföznek, úsznak, búvárkodnak vagy éppen söröznek! :-)
2009. jún. 25. 10:54
 2/13 anonim ***** válasza:
80%
Kedves Kérdező! Te anyagilag megengedhetnéd magadnak, hogy tengerpartra menj nyaralni?! Mert ha nem, akkor csak keserű a szőlő...Én imádok tengerpartra járni, nagyon jó, és nem csak a partot látod meg a "lapukkant" házakat. Ja és, hogy a fakultatív plusz költség?! Na és? Nyaralunk, nem igaz? Annyira szarrágóság lenne kihagyni csak ezért, mint amikor valaki magával viszi a heti menüt lefagyasztva, csak hogy ne ott kelljen ezekre költeni.
2009. jún. 25. 10:59
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi két hét jamaicán voltunk a tavasszal.

5 csillagos szállodába, és 3 napot kirnándultunk csak.

A szállodának 700 szobája van. 5 étterme, discója, és egy hangulatos lobby bar-ja van égy nagy strandja és egy óriási medence és egy saját butiksora. Nem unatkoztunk kicsit sem. pihenni mentünk all inclusiv volt. Reggel óriási büés reggeli aztán irány a tengerpart ahol ingyen kajakoztunk, szörföztünk. Volt búvárfelszerelésünk így nézegettük a halakat a víz alatt olvastunk. Délben élözenés strandterasra mentünk kajálni és délután sokszor a medence mellett voltunk mert ott délelött délután játékok voltak. Aztán este valamelyik étterembe kajáltunk, és felmentünk a lobby barba ahol szintén élö zene volt, és este a disco elött 2 órás show, mindig más. Ha esett az esö a lobby barban voltak játékok ami egy nyitott tengerre nézö, de fedett hely volt. álltalában vittünk kártyát és volt hogy csatlakoztak hozzánk mások is. koktéloztunk stb...

ismerkedtünk más párokkal akikkel sokat beszélgettünk, kanadaiakkal, portugálokkal.

de mi direkt olyan szállot választottunk ahol nem fogunk unatkozni, mert egy kis szállodában ahol nincsenek programok elég unalmas.

ja és hiába volt 700 szobás a szálloda ami tele is volt, a part akkora volt hogy mindig volt sok üres hely, a medence sem volt dugig, és a bárokba is pár perc alatt kiszolgáltak.

2009. jún. 25. 11:26
 4/13 anonim válasza:
100%
Nem ázsiába meg afrikába kell menni nyaralni, hanem nézzél szét Nyugat-Európában is, ott biztos nem látsz lepukkant házakat!
2009. jún. 25. 11:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki és megtudod mi értelme. Én egy "látnivalós" helyre mentem pár éve 1 hónapra nyaralni de bevallom a tengerparton meg néhány szórakozóhelyen kívül nem igazán láttam mást. Mégis felejthetetlen élmény volt. Megérte azt a 300ezer forintot amit otthagytam.
2009. jún. 25. 13:03
 6/13 A kérdező kommentje:
a jamaikás válaszadót értem, elég tartalmasnak tűnik. És igen, megengedhetném én is magamnak a tengerpartot, mert már fillérekért is le lehet menni Horvátba, Tunéziába vagy Egyiptomba. Csak én értelmesebbnek tartom ahol van is valami, program, látnivaló, stb, mint feküdni a strandon, ennyi.
2009. jún. 25. 13:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig olyan helyet választok, ahol lehetőség van aktív és passzív kikapcsolódásra is. Tengerpart párti vagyok, imádok fetrengeni a parton és csak nézni a vizet, vagy épp "búvárkodni" a víz alatt, viszont szeretek kirándulni, várost nézni, sportolni is. A horvát tengerpartot pl ezért imádom. Lehetőség van Raftingra, óriási városnéző sétákra, hegyi kirándulásokra, bazár sorok bejárására, ugyanakkor a parton is lehet lazulni amíg jól esik. Tavaly Svédországban jártam, csak két naponta láttam tengerpartot, akkor is többnyire kajakból, vagy a partról (nem túl népszerű strandokon), de imádom a sós vizet, és kell, hogy egy nyaralásnál az is legyen. :)
2009. jún. 25. 13:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha már kint voltál Hurghadában, akkor mondjuk, ha vetted volna a fáradtságot és a Shakkalából átmentél volna nagyjából 5 perc alatt taxival pl a Mubarak 1-be azt hiszem most épp nem tettél volna ki semmit.

Vissza térve, hogy miért...

Hát lehet mondjuk, hogy olyan munkája van, hogy másra nem vágyik mint 2 hét csöndre egy tengerparton.

Arra, hogy őt szolgálják ki, hogy becsobbanhasson a vízbe, lezabálhassa a svédasztalt és simogassa a talpát a nap.

Nekem is volt olyan időszakom, hogy dolgoztam napi 16 órát heti 1 szabadnappal.

Szerinted pár hónap után vágyik már egy ilyen pihire az ember? Válaszolok! Nagggggyon!!!! ;)

2009. jún. 26. 22:53
 9/13 anonim válasza:
pont ez a lényeg, hogy végre *végre* kiszabadulsz a mókuskerékből, és nem kell plusz infókkal tömni a fejed, csak lubickolsz, és pihensz..nem kirándulnijársz, és fárasztod magad...arra ott a munkahely
2010. ápr. 12. 22:25
 10/13 anonim ***** válasza:

at es bakter Egyptomban es Tuneziaban nincsen eleg latnivalo?!??!?!?! haha

Amugy ha megemelted volna magad onkent a szalodabol akkor Hurghadan is megtalalhattad volna azokat a helyeket, amik kb ugy neznek ki mint Ibiza.

2010. ápr. 13. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!