Melyiket úti célt válasszam? (lent bővebben)
Letetőségem nyílt arra, hogy két úti cél közül válasszak.
USA: 2-3 hét. Rokonaimnál laknék. (ew Jersey-t, New York-ot, Maryland-et járnánk be. Csak a repjegyre kell költenem és persze egy kis költőpénz.
Ez kb 260.000 Ft lenne.
Egyiptom: 1 hét. A suliból egy pár emberrel mennénk. Szállodákban laknánk. Ez egy körutazás lenne. 2 nap Kairó aztán 2 nap máshol és így tovább.
Ez mindent beleszámolva 150.000 Ft lenne.
Te melyiket választanád?
Beszólásokat nem kérek!
Előre is köszönöm!
USA éltem pont azon a környéken 1 évet és imádtam.
Egyiptom itt van a szomszédba, ha most van pénzed usára oda menny, mert egyiptomba lényegesen kevesebböl megúszod.
A másik ha most nem mésza rokonokhoz lehet legközelebb nem fognak hívni mert azt gondolják nem akrsz menni, vagy nem érdekel, pláne ha megtudják egyiptomba eltudsz menni de hozzájuk nem.
èn külföldön lakom, és szarul esik mikor a tesómék azt mondják hogy nem jönnek, mert nincs pénzük közben olaszban nyaralnak, nálunk negyed annyibol lennének igaz nincs tengerünk, de van sok sok más szépség itt.
Köszönöm a válaszokat!
20:11-esnek: Most hol laksz? És mesélnél pár dolgot Amerikáról? Miért jöttél haza?
Én is Amerikára szavazok:)
A legtöbb ember csak szeretne, de nem tud oda eljutni, szerintem, "használd ki", hogy a rokonaid ott vannak, mert ez nagy előny. Egyiptomba meg ezerszer eljuthatsz még egy utazási irodával:)
au-pairkedni voltam és letelt az 1 évem.
most németországba lakom, de már 10 éve hogy ott voltam,
New yorkban is eltudsz tölteni 2 hetet unatkozás nélkül. imádtam a természet tudományi múzeumot, pedig a negyedét sem láttam.
Köszi mindenkinek.
Külön köszönöm 20:11/22:06-nak a külön információt.
Szia!
Én jártam Egyiptomban kétszer is, bár engem a tenger vonzott, ugyanis búvárkodni mentünk. Hurghadában nincs sok látnivaló, onnan délre még annál is kevesebb, hacsak nem vonz a tenger, mert arra fantasztikus hely. Kairóról nem tudok mit mondani, nem jártam arra, de arra készüljetek, hogy ott még októberben is gatyarohasztó meleg van. Ha szárazföldi programot terveztetek és nem víz alattit, vagy hajóutat, akkor oda fehér embernek csak április előtt, vagy október után szabad menni. Egyiptomban éjjel nagyon vigyázni kell az utcán, mert sokan szeretnék feleségül venni az ember lányát, és ilyenkor előny, ha van veletek egy talpraesett, jó kiállású, erős férfi. (tapasztalat) jaa és a reptéri árusokkal is vigyázni kell! (ott mindkétszer feleségül akart venni az egyik)
Kirándulás szempontjából Egyiptomban sokszor kell számítani sivatagra, homokra és még több homokra, de ennek is megvan a varázsa. Szép hely, de ha nem különösebben az ókori Egyiptom vonz, akkor javasolnám Amerikát. (bár ott még nem voltam) de szerintem jóval több a lehetőség, és nem kell nomád körülményekre számítani.
Ha az ember megtanulja élvezni az adott helyzetet egyikkel sem lehet gond, de ha szeretitek a kulturált helyeket, a bulit és az éjszakai életet, akkor irány Amerika. Egyiptomban hajnal 2-kor csak a 3 éves gyerekkel játszhatsz az építési terület közepén a porban, jobb esetben sóderrel homokozva. (egy hosszabb buszozás alatt láttam Safaga-ban) olyan hajnali 2-3 körül.
Ha mégis Egyiptomra esik a választás, csak palackos vizet igyatok, csapvízzel még fogat mosni sem szabad (európai embernek… az ottaniak megszokták már), különben elkap a cifraf*sás… ;)
Egyébként csodás hely…
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!