Amerikába utazásnál milyen élelmiszert, fűszert, italt, alkoholt vihetek magammal? A nagy bőröndbe?
Vannak a torvenyek es vannak a szerencses szemelyes tapasztalatok es vannak a benak, akiket buntetnek :) El nem tudom kepzelni, hogy vkit megbuntessenek 300 dolcsira azert mert elelmiszert akart az orszagba behozni. Szeintem ott valami masrol volt szo, na mindegy.
Hust es allati termeket az USAba nem lehet behozni a fertozesveszely miatt. Mivel nem tudjak ellenorizni a termek eredetet, hiaba van becsomagolsza szep pick papirba a szalami, ha megtalaljak nalad, akkor kidobatjak veled ott helyben a kukaba. Ezzel nem viccelnek.
Zoldseget es gyumolcsot a feluleti korokozok miatt tilos behozni, mert a narancs hejan, vagy az almanak a szaranal ott csucsulhetnek mikroszkopikus bakteriumok, amire az USAnak nincs szuksege. Amennyiben ilyesmi van nalad es megtalaljak, kidobatjak veled.
Gyari csomagolt kesz eteleket, levesporokat, turo rudit, gesztenye puret, pilota kekszet stb be lehet hozni.
Alkoholt is lehet hozni, de van vmi limit, talan 1 uveg, vagy 1 liter, nem tudom pontosan. Ha esetleg ket uveg paleszt hozol talan meg abbol sincs gond ha nem veszik eszre.
Az eszrevetelt pedig ugy kell elkepzelni, hogy helyes kis blokik setalnak a borondok kozott, es amelyikben kiszagolnak valami gyanusat, azt a borondot megjelolik es mikor te jossz ki vele es atmesz a vamellenorzesen, akkor felre allitanak es kinyitjak a borondot. Illetve amig varakozol a borondodre, a kutya korbejar az utasok kozott es a kezipoggyaszokat is megszagolja.
Utana neztem, a csavot valszeg azert buntettek meg, mert letagadta, hogy volt nala elelmiszer, es lebukott es ezert bunti jar, meg is erdemelte ha igy volt, hisz a hataron nem erdemes hazudni, mert ugyis rafkosabbak nalunk.
Amugy ha ertesz angolul kerdezo, akkor nezd at a hivatalos oldalt a temaban:
Köszönök mindent! A linket is!
Fertőzés veszély...haha .
Itt ami van,a gyerek nem mehet suliba,ha egy napot késünk a hepatitis elleni védőoltással,mert itt bármikor bárki az ételek fogyasztásától is hepatitises lehet!
Plusz a rengeteg beteg,béna,rühes..ügye?
Na mindegy!
Csak egy kis fűszerre vágyok,ami itt nincs,meg a kedvenc csokinkra,ill. egy kis pálinka ajándékba!
:-(
na,mindegy! Lesz ami lesz.minden a mamán múlik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!